• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Davidsson vände till Djurgårdsseger

9 december 2017 17:47
#MIFDIF

Djurgården var under största delen av matchen mot Malmö i målmässigt underläge. Men när det drog ihop sig för avgörande klev Jonathan Davidsson fram och både kvitterade och avgjorde matchen.


Malmö kom till matchen med tre raka hemmaförluster, men med tre raka bortasegrar.

– Vi har varit väldigt bra när vi bestämt oss för att spela försvarsspel och det har vi nog varit bättre på när vi spelat borta, sa Malmös Nils Andersson till C More.

Malmö fick en kanonstart och en kanonavslutning på den första perioden. Axel Wemmenborn gjorde 1-0 efter 1:53 med ett skott som gick via Djurgårdsmålvakten Joacim Erikssons plockhandske i en båge över honom och in i mål.

Djurgården hade en hel del chanser att göra mål under perioden, men Jonas Gunnarsson storspelade i hemmakassen. Istället gjorde Rhett Rakhshani 2-0 med bara fem sukunder kvar av perioden i numerärt överläge.

I andra perioden drog Malmö på sig två utvisningar inom tio sekunder och Djurgården fick chansen i fem mot tre. Då sköt Marcus Högström in reduceringen, hans tredje mål för säsongen.

Det var efter det chanser åt båda håll, men det var Malmö som hittade rätt nästa gång. Fredrik Händemark tog sig starkt in framför Djurgårdskassen och Frederik Storm rakade in returen fram till 3-1.

Nu var det Djurgårdens tur att få ett mål med sig i slutet av perioden. Linus Johansson stötte in pucken efter att Henrik Eriksson vunnit en närkamp bakom mål.

"Kände att det var dags"

I tredje kändes lagen lite mer slitna och kanske hade Jonathan Davidsson iakttagit det också. Han utnyttjade nämligen sin fina fart med sju minuter kvar och skrinnade sig förbi Malmöförsvaret på vänsterkanten. Avslutet var distinkt i hög fart och 3-3 var ett faktum.

I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka och Djurgården tilldömdes straff. Davidsson tog hand om den och såg till att Djurgården fick åka hem med två poäng från matchen, 4-3. För Malmö innebar förlusten alltså den fjärde raka på hemmaplan.

– Kul och viktigt att få med oss två poäng här. Det kändes inte oroligt i båset utan det kändes bra idag. Jag har bränt tre straffar i år så jag kände att det var dags att sätta en nu. Viktigt, vi jagar Färjestad i tabellen, sa Davidsson till C More.