• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Mora
MIK

HV71 mosade Mora i storsegern

30 november 2017 22:00
#HV71MIK

Två raka hemmaförluster fick vara nog - mot Mora exploderade HV71 och sprang ifrån till klara segersiffror i Kinnarps Arena.


HV71 visade ingen som helst pardon på torsdagskvällen. Det regerande mästarlaget klev ut inför hemmapubliken och kopplade direkt på alla cylindrar. Gästande Mora sattes under tidig press och efter tolv minuters spel serverade David Ullström en passning som Mattias Tedenby vinklade i nät till 1-0.

Martin Thörnberg fyllde kort därefter på med tvåan, distinkt inprickat via ribban i numerärt överläge. Tvåmålsövertaget stod sig fram till mittperioden, där HV71 fortsatte att vara det drivande laget. Från något så ovanligt som backposition satte Robin Figren fart in i slottet och forwarden stänkte därifrån dit 3-0 i nättaket.

Wännström fastställde segersifforna sent

Uppförsbacken var brant för Mora - och värre skulle det bli. En kvart in i mittperioden fångade Victor Ejdsell upp en misslyckad rensning till vad som blev HV71:s fjärde mål för kvällen. Robin Johansson stack strax före periodvilan upp med ett försök för Mora, men den gången var Fredrik Pettersson-Wentzel alert.

Med en övertygande hemmaledning blev den avslutande perioden något av en transportsträcka. Åtta sekunder före slutet slog Sebastian Wännström till med 5-0, fint framspelad av Thörnberg, och HV71 landade tre stabila poäng.

– En bra insats från vår sida så klart. Vi har pratat mycket om att värdera de små sakerna därute mer och det gjorde vi idag. Vi masserade dem fint hela matchen, då är de inte med oss, sade Fredrik Pettersson-Wentzel i C More efter vinsten.