Joakim Eriksson ny strategisk sportchef
Publicerad: 2015-04-09

Nu är det klart att Joakim Eriksson slutar med ishockeyn och i stället blir strategisk sportchef i Djurgården. Vice VD K-G Stoppel är nöjd med rekryteringen och att alla bitar fallit på plats:

- Vi är jätteglada att vi har gått i mål med Jocke. Det är en av anledningarna att det har dragit ut på tiden med tillsättningen. Vi kände ganska tidigt att Jocke var ämnad rollen. Samtidigt ville han ha fullt fokus som lagkapten och hålla fokus på den här säsongen, säger K-G Stoppel.

Vilka kvaliteter ser du hos honom?

- Hans främsta kvaliteter är att han är väldigt verbal och strategisk i sitt sätt. Han är även ekonomisk kunnig vilket är en styrka i dagens läge när man ska skriva avtal med spelare vilket inte är helt enkel.

Hur är rollen som strategisk sportchef tänkt att se ut?

- Rollen som strategisk sportchef handlar mycket om att vara ansvarig för det långsiktiga i att rekrytera spelare och ledare samt jobba med rekrytering på både kort och lång sikt. Det gäller både A-lag och juniorlag. Dessutom ansvarar han för den scoutingorganisation som vi håller på och bygger upp.

Hur förändras din roll i och med rekryteringen av Jocke?

- Jag kommer att vara med i ett team med Jocke och stötta honom tills vi är fulltaliga inom den konstellation vi vill bygga. För mig blir det en övergång till min normala tjänst som handlar om mer långsiktiga och strategiska frågor för föreningen, i form av större ansvar för stockholmshockeyn, arbeta med internationella frågor och frågor mot våra förbund.

Påbörjat en resa mot framtiden

För Joakim Eriksson var möjligheten att jobba som strategisk sportchef en orsak till att han nu slutar med ishockeyn och i stället övergår till att jobba vid sidan av isen.

- Efter att ha känt efter och diskuterat med familj och mig själv, så har jag kommit fram till att det känns som en lämplig tidpunkt att sluta. På något sätt vill man själv äga beslutet när man slutar och inte bli utsparkad för att man inte är önskvärd längre. Möjligheten att jobba som strategisk sportchef är väldigt lockande och utmanande och något som hjälpte mig i beslutet att sluta som spelare, säger Joakim Eriksson.

Vad lockar med rollen som strategisk sportchef?

- Även fast man slutar får man befinna sig nära sporten och vara med och påverka utvecklingen för vårt lag och organisation. Det är också extremt lockande och intressant att få vara med och arbeta med utvecklingen för den fantastiska unga grupp spelare som vi har.

Hur tycker du att framtiden för Djurgården ser ut?

- Jag tycker att vi har påbörjat en resa mot framtiden och mot den långsiktiga visionen att åter tillhöra toppen i Sverige i det vi företar oss. Det är en lång väg att vandra men jag tycker att vi har tagit små steg mot det. Jag tycker att det ska bli riktigt roligt att få vara en del av den resan och påverkar besluten under färden.

En längre intervju med Joakim Eriksson kommer under dagen.

Djurgården Hockey