Nu är det klart – så sänds SDHL
Publicerad: 2019-09-06
SDHL
Tidigare i år meddelade SDHL en storsatsning på TV. Nu presenteras satsningens partners. Det blir SVT och C More som sänder matcherna. ”Vi är både stolta och glada över att vi får vara med i detta historiska ögonblick!” säger Angelica Lindeberg.

SDHL har tecknat historiska rättighetsavtal med SVT och C More. Efter det strategiska beslutet tidigare i år, att samtliga matcher ska tv-produceras, är nu förhandlingarna slutförda.

Angelica Lindeberg kommersiell chef, SDHL, är glad:

– Det känns jättebra att vi skrivit avtal med de största mediahusen i Sverige! Både SVT och C More kommer bidra till att våra fans kan se samtliga matcher under den kommande säsongen.

Bakom investeringen finns två svenska bolag, Sportsground och XVI Sports. Två bolag som är nöjda med förhandlingarna:

– Vi är stolta över att ha bidragit till att SDHL blir den mest tv-exponerade ligan i Sverige. Ingen liga, varken på herr eller damsidan, kan mäta sig med SDHL i potentiella tittarsiffror. Det öppnar dörren till alla hockey-fans runtom i Sverige, säger Viktor Johansson, partner på XVI Sports. 192 matcher per säsong kommer att sändas på Sportkanalen samt C More.

Finalerna samt ytterligare cirka 25 matcher sänds på SVT:s plattformar.

– Det stora arbetet ligger framför oss. Nu gäller det att utveckla ligan för att även i fortsättningen erbjuda våra svenska hockeyfans världens bästa hockey, fortsätter Angelica Lindeberg.

De 192 livematcherna på C More kommer finnas tillgängligt i paketet som heter ”C More mycket sport”.

Köp C More och stötta SDHL här

Djurgården Hockey