Förlust på Hovet inför 7178
Publicerad: 2018-10-24
Nyhet
Första förlusten på Hovet i SHL för säsongen är ett faktum. Det var bara fem sekunder kvar innan vi fick hål på Brynäs och efter två insläppta blir det noll poäng. Vi hittade aldrig in i matchen efter ett insläppt mål efter 30 sekunder.

Det var en bedrövlig start på matchen som dessvärre skulle bli en fingervisning av hur matchen skulle bli. Brynäs kom i ett anfall efter bara 20 sekunder – den chansen missade man men när Brynäs fick stå själva framför kassen och knacka returer ett tag så satt pucken bakom Reideborn. 30 sekunder in låg vi under och var tvingade att jaga från start.
Vi höll i spelet och skapade ett antal vassa chanser och känslan var att vi skulle komma ikapp – men efter ett boxplay var Brynäs med i matchen igen och ägde den och fick oss ut på kanterna.
– Vi kommer på mellanhand. Vi har en halvsekunds seghet i spelet som gör att vi inte är med, säger Robert Ohlsson efter matchen.
Avslutningen på perioden blev som inledningen där Brynässpelare fick stå själv framför Reideborn och kunde lägga in 0-2 med två minuter kvar – minuten senare var det nära ytterligare ett baklängesmål och vi lämnade isen med en kraftig uppförsbacke.
Andra perioden blev inte den intensiva jakten som vi hoppades på. Den där halvsekundens tröghet som Robert Ohlsson pratade om fortsatte och puckarna studsade inte vår väg. Det kändes som den hoppade över bladet, studsade på skridskor och allmänt höll sig undan våra klubblad. Ljuspunkten var de sista tre minuterna där vi fick förlägga spelet i offensiv zon. Perioden slutade dock mållöst.
I tredje började jakten och vi fick till längre anfall där Brynäs tappade koll på våra spelare och Brodin fick ett perfekt läge att skjuta in oss i matchen igen men kryssribban räddade Brynäs den gången. Vi pressade på och skapade chanser. Men reduceringen dröjde tills det var 5 sekunder kvar - den tiden räckte inte för att göra ytterligare ett mål. Brynäs var sett över hela matchen bättre och lyckades stänga ner oss framför mål.
Skotten (13-13, 7-8, 12-2)