Sonen till en legendar har gjort debut
Publicerad: 2018-09-24
Nyhet
Nichlas Falk spelade 16 säsonger och gjorde 751 matcher i Djurgårdströjan. Ikväll gjorde hans son Adam Falk debut i högsta serien – självklart i vår tröja även han. – Jag var aldrig nervös när man spelade själv. Litade på sin kapacitet. Nu så - det var mycket mer nervöst nu, säger Nichlas.

Första matchen för Adam Falk i SHL för Djurgården. Laget som hans pappa vigt 16 säsonger i. Laget där pappans tröja hänger i taket. Det slutade med seger 8-2 och dewt var en stolt men nervös pappa som följde matchen.
– Det är ju speciellt såklart, debut i a-laget. Det största som kan hända för honom som växt upp med DIF. Spelat innebandy mellan perioderna i Globens korridorer. Aldrig nervös när man spelade själv. Litade på sin kapacitet. Nu så - det var mycket mer nervöst nu, säger Nichlas efter matchen.

– Jättebra spel. Kul att se trots orutinen. Man ska veta att det är Örebros hemmapremiär, fullsatt och rätt hårt tryck. Det kan vara nervöst men han visar inga sådana tecken. Gör det som förväntas, säger pappa och legendaren han om sonens debut i SHL.
Nichlas följde debuten framför tv:n och såg likheter i spelet.
– Det är det sansade spelet. Det är en smart spelare, han förivrar sig inte och sprider puckar runt sig. Skapar sig tid som gör att han löser saker på ett lugnt sätt. Det är den tänkande spelaren- klokheten att vårda puck på ett bra sätt, fortsätter Nichlas.
– Han spelar i en fjärdekedja, det blir några byten i egen zon. Men han ligger rätt och drar inte många målchanser mot dem, säger han.
Skillnaden mellan att vara på isen och vara vid sidan om är påtaglig.
– Jag var aldrig nervös när man spelade själv. Litade på sin kapacitet. Nu så - det var mycket mer nervöst nu, säger han.
Han riktar också ett stort beröm till tränarna.
– Coacherna gör ett ruggigt bra jobb för den kedjan. Matchar perfekt och utsätter dem inte för några risker. Man behöver slussas in på ett bra sätt – och det sköter tränarna utmärkt, avslutar han.

Djurgården Hockey