Sedan hösten 2004 bedriver Djurgården Hockey i ett samarbete med Sjölins Gymnasium gällande ishockeygymnasium. Från 2019 har vi även samarbete med Kunskapsgymnasiet. Från och med höstterminen 2011 bedrivs detta samarbete som Elitishockeygymnasieverksamhet certifierat av Svenska Ishockeyförbundet och är godkänt av Skolverket.
Djurgården Hockey och Sjölins Gymnasium/Kunskapsgymnasiet har ett gemensamt intresse att skapa de bästa förutsättningarna för ishockeyspelande ungdomar på elitnivå att bedriva högskoleförberedande gymnasiestudier parallellt med specialinriktade studier i idrott.
Från och med 2019-2020 kommer även Kunskapsgymnasiet ingå i vår NIU-verksamhet, Kunskapsgymnasiet befinner sig precis bredvid Johanneshov isstadion.
Från och med 19/20 kommer det även finnas ett hockeygymnasium NIU för flickor. Det är samma deadline och ansökningsförfarande - 1 december måste ansökan vara inne. Länk längre ner.
Genom samarbetet vill Djurgårdens IF, Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet bidra till att ungdomarna stimuleras och utvecklas i sin specialidrott samtidigt som de tillförsäkras möjligheter till fortsatta studier efter en eventuell idrottskarriär.Genom samarbetet vill Djurgården, Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet dessutom bidra till att öppna möjligheterna för icke idrottsintresserade ungdomar att få arbeta tillsammans med elever som bedriver en målinriktad träning och utbildning inom sin idrott samtidigt som de idrottsintresserade ungdomarna får möjlighet att arbeta tillsammans med de som har andra mål och inriktningar med sin utbildning.
Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet ansvarar för planering och genomförande av ordinarie studier. Elever ska ha de förkunskaper som krävs för att studera på det samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och ekonomiska programmen. Eleverna tas in på likvärdiga villkor som andra elever som är intresserade av att studera på aktuell skola. Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet bedriver högskoleförberedande studier
För mer information om skolorna (www.kunskapsgymnasiet.se/globen och www.sjolinsgymnasium.se) För mer information angående studier kontakta:
Jonas Kull på [email protected]
Djurgården ansvarar för den idrottsliga inriktningen såsom träning, rehab, kost- och träningslära. Träningen bedrivs på Hovet tre förmiddagar i veckan (f.n. mån, ons, tors mellan kl. 08.00-10.30) direkt i anslutning till vårt herrlags träningar. Dessa träningar inriktar sig helt på individuell utveckling både gällande is- och fysträning. Vi har även anpassade IUP träningar där spelaren jobbar mot sin individuella utvecklingsplan, under säsongen är det inbokat teori där vi jobbar med ”personliga mästerskapet”. Utöver dessa träningar bedrivs ordinarie träningar med J18- och J20 laget 4-5 kvällar/veckan samt 2-3 matcher/veckan. En normal vecka innehåller 6-8 träningar och 2-3 matcher. Då detta är en mycket hög belastning som samtidigt ska utföras med hög kvalité ställer det höga krav på spelaren/eleven vilket gör att vi tittar mycket på ambition och attityd i urvalsprocessen.
Flickträningen bedrivs på Kärrtorp och Hovet (f.n. mån 8:00-09:30 Kärrtorp, ons 08:00-09:30 Kärrtorp och torsdagar 08:00-10:30 på Hovet). Utöver dessa träningar bedrivs ordinarie träning med DIF Dam/Haninge 3-5 kvällar/vecka samt 2-3 matcher/veckan. Detta är en hög belastning som samtidigt ska utföras med hög kvalitet, vilket ställer höga krav på spelaren/eleven. Vilket gör att vi tittar mycket på ambition och attityd i urvalsprocessen. Till detta ska även skolan skötas och planeras in i den dagliga verksamheten.
De ledare som finns kring träningen på skoltid är:
Jonas Jansson, ledare
Rickard Hårdstam, huvudtränare dam - flick
Martin Linder-Öst, huvudtränare J20
Mikael Gerdén, målvaktstränare J20 & J18
Anton Paulusson, materialansvarig junior
Nicklas Magnusson, huvudansvarig J18
Sebastian Håkansson, huvudansvarig U16/U15
Erik Ladhe, målvatstränare dam
Kim Loke, fysansvarig - flick
Jimmie Ölvestad, fysansvarig
Mattias Gustavsson, naprapat och fystränare
Tomas Rydgren, materialare - flick
Djurgården rekryterar i första hand spelare från Stockholmsområdet som har möjlighet att fortfarande bo hemma. Om det skulle vara aktuellt att ta in spelare utanför Stockholmsområdet så hjälper Djurgården till med bostad i närheten av Hovet. Eleverna äter lunch i skolan varje dag.
Djurgården ansvarar för Intagningen av spelare till ishockeygymnasiet. Det krävs att spelarna har de förkunskaper som krävs för att bli elitspelare inom Djurgården. Rekryteringen sker först och främst via scouting. I vissa fall kan det vara aktuellt med try out.
Ansökan och antagningAnsökningsformulär hittar du härAnsökan till Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet görs via Gymnasieantagningen i Stockholms län.
För behörighet krävs godkänt betyg i- Svenska/svenska som andraspråk- Engelska- Matematik- Samt godkänt betyg i ytterligare 9 ämnen, totalt 12 ämnen, för Samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 godkända ämnena vara geografi, historia, samhällsvetenskap samt religion, för Naturvetenskapsprogrammet ska 3 av de 9 godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.
När antalet platser är färre än antalet sökande görs ett urval som bestäms utifrån behörighet och betygspoäng.Betygspoängen utgörs av summan av värdena för de 16 bästa betygen i slutbetyget från grundskolan.
Sista ansökningsdatum är 15 februari.
Vid eventuella frågor kontakta:
Jonas Jansson
Huvudansvarig för NIU