• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Hockeygymnasiet

Djurgårdens IF Idrottsgymnasium

Sedan hösten 2004 bedriver Djurgården Hockey i ett samarbete med Sjölins Gymnasium gällande ishockeygymnasium. Från 2019 har vi även samarbete med Kunskapsgymnasiet. Från och med höstterminen 2011 bedrivs detta samarbete som Elitishockeygymnasieverksamhet certifierat av Svenska Ishockeyförbundet och är godkänt av Skolverket.

Bakgrund
Djurgården Hockey och Sjölins Gymnasium/Kunskapsgymnasiet har ett gemensamt intresse att skapa de bästa förutsättningarna för ishockeyspelande ungdomar på elitnivå att bedriva högskoleförberedande gymnasiestudier parallellt med specialinriktade studier i idrott.

Från och med 2019-2020 kommer även Kunskapsgymnasiet ingå i vår NIU verksamhet, Kunskapsgymnasiet befinner sig precis bredvid Johanneshov isstadion.

Start av flickgymnasium

Från och med 19/20 kommer det även finnas ett hockeygymnasium ,NIU, för flickor. Det är samma deadline och ansökningsförfarande - 1 december måste ansökan vara inne. Länk längre ner.

Syfte och mål
Genom samarbetet vill Djurgårdens IF, Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet bidra till att ungdomarna stimuleras och utvecklas i sin specialidrott samtidigt som de tillförsäkras möjligheter till fortsatta studier efter en eventuell idrottskarriär.

Genom samarbetet vill Djurgården, Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet dessutom bidra till att öppna möjligheterna för icke idrottsintresserade ungdomar att få arbeta tillsammans med elever som bedriver en målinriktad träning och utbildning inom sin idrott samtidigt som de idrottsintresserade ungdomarna får möjlighet att arbeta tillsammans med de som har andra mål och inriktningar med sin utbildning.

Studier och träning
Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet ansvarar för planering och genomförande av ordinarie studier. Elever ska ha de förkunskaper som krävs för att studera på det samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och ekonomiska programmen. Eleverna tas in på likvärdiga villkor som andra elever som är intresserade av att studera på aktuell skola. Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet bedriver högskoleförberedande studier

För mer information om skolorna (www.kunskapsgymnasiet.se/globen och www.sjolinsgymnasium.se) För mer information angående studier kontakta:

Jonas Kull[email protected]
Kajsa Rehnman[email protected]


Djurgården ansvarar för den idrottsliga inriktningen såsom träning, rehab, kost- och träningslära. Träningen bedrivs på Hovet tre förmiddagar i veckan (f.n. mån, ons, tors mellan kl. 08.00-10.30) direkt i anslutning till vårt a-lags träningar. Dessa träningar inriktar sig helt på individuell utveckling både gällande is- och fysträning. Vi har även anpassade IUP träningar där spelaren jobbar mot sin individuella utvecklingsplan, under säsongen är det inbokat teori där vi jobbar med ”personliga mästerskapet”. Utöver dessa träningar bedrivs ordinarie träningar med J18- och J20 laget 4-5 kvällar/veckan samt 2-3 matcher/veckan. En normal vecka innehåller 6-8 träningar och 2-3 matcher. Då detta är en mycket hög belastning som samtidigt ska utföras med hög kvalité ställer det höga krav på spelaren/eleven vilket gör att vi tittar mycket på ambition och attityd i urvalsprocessen.

Flickträningen bedrivs på Kärrtorp och Hovet (f.n. mån 8:00-09:30 Kärrtorp, ons 08:00-09:30 Kärrtorp och torsdagar 08:00-10:30 på Hovet). Utöver dessa träningar bedrivs ordinarie träning med DIF Dam/Haninge 3-5 kvällar/vecka samt 2-3 matcher/veckan. Detta är en hög belastning som samtidigt ska utföras med hög kvalitet, vilket ställer höga krav på spelaren/eleven. Vilket gör att vi tittar mycket på ambition och attityd i urvalsprocessen. Till detta ska även skolan skötas och planeras in i den dagliga verksamheten.

De ledare som finns kring träningen på skoltid är:

Johan Schillgard, huvudansvarig Hockeygymnasiet
Martin Linder-Öst, huvudtränare J18 
David Printz, assisterande tränare J18
Michael Holmqvist, huvudtränare J20
Oscar Öberg, assisterande tränare J20
Mikael Gerdén, målvaktstränare J20 & J18
Nicklas Magnusson, huvudansvarig U16
Jimmie Ölvestad, Fysansvarig
Mattias Gustavsson, naprapat och fystränare
Anton Arvidsson, materialansvarig Juniorer

Boende och kost
Djurgården rekryterar i första hand spelare från Stockholmsområdet som har möjlighet att fortfarande bo hemma. Om det skulle vara aktuellt att ta in spelare utanför Stockholmsområdet så hjälper Djurgården till med bostad i närheten av Hovet. Eleverna äter lunch i skolan varje dag.

Intagning och rekrytering
Djurgården ansvarar för Intagningen av spelare till ishockeygymnasiet. Det krävs att spelarna har de förkunskaper som krävs för att bli elitspelare inom Djurgården. Rekryteringen sker först och främst via scouting. I vissa fall kan det vara aktuellt med try out.

Ansökan och antagning
Sista ansökningsdatum är den 1 december.

Ansökningsformulär hittar du här

Ansökan till Sjölins Gymnasium och Kunskapsgymnasiet görs via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

Behörighet
För behörighet krävs godkänt betyg i
- Svenska/svenska som andraspråk
- Engelska
- Matematik
- Samt godkänt betyg i ytterligare 9 ämnen, totalt 12 ämnen, för Samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 godkända ämnena vara geografi, historia, samhällsvetenskap samt religion, för Naturvetenskapsprogrammet ska 3 av de 9 godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Urval
När antalet platser är färre än antalet sökande görs ett urval som bestäms utifrån behörighet och betygspoäng.
Betygspoängen utgörs av summan av värdena för de 16 bästa betygen i slutbetyget från grundskolan.

Datum
Sista ansökningsdatum är 15 februari.

Vid eventuella frågor kontakta:

Tobias Pehrsson
Huvudansvarig för juniorverksamheten
[email protected] eller 070-419 19 87

Johan Schillgard, ansvarig för Hockeygymnasiet (ishockeyfrågor)
[email protected] eller 070-955 54 30

Jonas Kull, specialidrottsansvarig Sjölins Gymnasium (skolfrågor).
[email protected] eller 073-390 53 28

Kajsa Rehnman, rektor Kunskapsgymnasiet (skolfrågor)
[email protected] eller 073-313 71 47