• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Luleå
LHF

Slutspelskänsla när Luleå gick upp i topp

28 februari 2019 21:29
Tre Luleåspelare firar med en fjärde som kommer mot dem i förgrunden
#DIFLHF

Det var fullsatt på Hovet när Djurgården jagade toppen i hemmamötet med Luleå. Men efter en målsnål match blev det bortalaget som avgick med segern och tack vare tre nya poäng gick upp i serieledning.


Matchstarten var något avvaktande från båda lagen, och det krävdes en spelvändning för att öppna målskyttet. Luleås Einar Emanuelsson tog upp pucken på högerkanten och hittade med en perfekt flippmacka över till Isac Lundeström som stötte in sitt första mål sedan återkomsten till SHL vilket alltså betydde 0-1. Trots att Djurgården skapade ett par fina lägen till kvittering var Lundeströms mål periodens enda.

– Skönt att göra första målet på ett fullsatt Hovet! Det är lite slutspelskänsla, bra tryck på läktaren och bra tugg på isen, man trivs här! sa Lundeström till C More i periodpausen.

I den andra perioden var det hemmalaget som skapade chanser - men till ingen nytta. Joel Lassinantti i Luleås mål spelade med stort självförtroende och räddade allt Djurgården skapade. Närmast var Mattias Guter som med dubbla lägen från nära håll i powerplay hotade Luleås ledning men fick se sig luggad gånger två av "Lassi".

– De är tighta, jag tycker vi måste få ner pucken bakom mål och trä in den därifrån. Vi måste få in folk framför mål, sa en lite frustrerad Daniel Brodin efter två perioder.

Lassinantti och Emanuelsson stora hjältar för Luleå

Djurgården hade hunnit spela fem och en halv period utan mål när det förlösande målet till slut föll. Dick Axelsson snappade upp en retur till vänster om kassen, tog köksvägen runt och petade in pucken till vilt jubel på Hovet. Men den stora hjälten den här kvällen var Joel Lassinantti. Målvakten stod för en formidabel dubbelräddning bara för att se sina lagkamrater vända spelet och sätta matchvinnande 1-2. Einar Emanuelsson fick ett skott på sig och kunde lyfta in returen i mål. Johan Harju avgjorde sedan med 1-3 i tom kasse vilket gav Luleå tre nya poäng och serieledning.

– Riktigt skönt! Pucken träffade handen och damp ner på bladet så det var bara att sätta dit den, sa en upprymd Einar Emanuelsson efter matchen.

Highlights från matchen hittar du här.