Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Daniel Brodin sänkte Växjö på Hovet

27 oktober 2018 17:33
#DIFVLH

Djurgårdens förlustsvit är över. På lördagen hoppade stockholmarna tillbaka upp på vinnarspåret inför ett jublande Hovet. Stor matchvinnare var Daniel Brodin med sitt 1-0-mål och Adam Reideborn med sin nolla.


Eftermiddagens möte på Hovet mellan Djurgården och Växjö var i den första perioden en mycket jämn historia. Inget av lagen saknade chanser, men Adam Reideborn och Viktor Fasth höll sina nollor intakta.

– Det är bara fortsätta slänga in folk på kassen så kommer vi sätta ett skitmål snart, sa Växjös Joel Persson i C More.

Det skulle inte bjudas på något mål i den andra perioden heller, men det saknades definitivt inte chanser. Djurgården hade några riktigt vassa chanser i inledningen, men det var framförallt gästande Växjö som styrde spelet i den andra perioden. Dock utan att få hål på duktige Adam Reideborn i hemmakassen.

– Vi startade perioden bra, hade mycket lägen och långa anfall men sedan blir vi omständiga. Vi måste bli rakare och ha mer intensitet. Vi måste upp här i tredje, sa Djurgården Jacob Josefson i C More.

"Vinner rättvist"

Djurgården lyssande på sin lagkapten och ryckte verkligen upp sig i den tredje akten. Stockholmarna bjöd bara Växjö på tre skott mot Reideborn som till slut räddade samtliga 21 från smålänningarna. Framåt då? Jo, där skulle hemmalaget få utdelning och det var återigen klubbens powerplay som blev avgörande. Daniel Brodin fick, efter fint förarbete från Jakob Lilja och Jacob Josefson, fritt läge i slottet och gjorde inget misstag. Innan matchen var över skulle Olle Alsing även han överlista Viktor Fasth. Segern innebar att Djurgården bröt sin två matcher långa förlustsvit.

– Vi gör det bra, pressar deras backar och vinner rättvist tycker jag. Vi har tappat vårt DNA de senaste matcherna, men idag var vi tillbaka. Jag har jäkligt bra omgivning och det är riktigt kul att spela. Jag har jobbat hårt för att vara här idag, sa Djurgårdens Daniel Brodin i C More.

Se matchens höjdpunkter här.