Hemma
HV71
HV71
Borta
Mora
MIK

Tedenbys HV71 tar emot poängtörstigt Mora

25 oktober 2018 10:30
#HV71MIK

Under torsdagen kommer Mora på besök till Jönköping och Kinnarps Arena - dalalaget som är på jakt efter säsongens andra trepoängare. Kan de få stopp på poängstarka Mattias Tedenby och HV71?


Noterbart HV71

Mattias Tedenby fortsätter att leverera för smålänningarna. Tedenby assisterade Markus Ljungh till HV71:s enda mål mot Frölunda senast. Det gör att forwarden är uppe i tio poäng på tio matcher.

– Efter tre raka vinster tog det stopp mot göteborgarna senast. Nu vill HV71 med Tedenby i spetsen se till att studsa tillbaka. Smålänningarna har spelat fem matcher hemma i Kinnarps Arena, hemmapremiären och de två senaste har slutat i segrar.

– HV71 är tillsammans med Luleå det lag som gjort första målet flest gånger i en match denna säsong, i sju matcher har smålänningarna tagit ledningen.

– Förra säsongen gjorde HV71 17 mål mot Mora på fyra macther, tre av matcherna slutade i vinst för Jönköpingslaget. I Kinnarps Arena förra säsongen vann HV71 med 5-0 båda gångerna.

Noterbart Mora

– Mora har plockat poäng i tre av sina fem senaste matcher. poängsviten bröts dock senast när Växjö vann med 4-1.

Emil Aronsson noterades som enda målskytt för dalalaget i mötet mot Växjö. Aronsson har noterats för tre mål hittills denna säsong, lika många gjorde han på 52 matcher under förra säsongen - som dessutom var hans första SHL-säsong.

– Mora berättade på sin hemsida under onsdagen att klubben och Joakim Lilliehöök väljer att gå skilda vägar.

– Dalalaget har spelat fyra bortamatcher denna säsong och på dessa möten har Mora plockat fyra poäng av tolv möjliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.