• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Abols tvåmålsskytt - Örebro tog viktig seger

25 oktober 2018 21:50
#ÖRETIK

Förlustraden är bruten och Örebro är tillbaka som ett vinnande lag igen. Hemma mot Timrå gick laget på knock i mittperioden, där två mål av Rodrigo Abols banade väg för en storseger.


Formen var ingen munter läsning för Örebro inför hemmamötet med Timrå. Noll poäng över de fem senaste matcherna satte laget i en sits där seger behövdes för att inte halka efter i tabellen. Starten blev däremot absolut inte den som Närkelaget hade önskat. Efter bara två minuter drog Tylor Spink på sig en utvisning som Timrå utnyttjade till 0-1 genom Jacob Olofsson, fint framspelad av Ludvig Rensfeldt.

Upptakten på matchen dominerades också av gästerna, men Örebro vann efterhand mer och mer mark. Tyson Spink var åtta minuter in nästan säker på en kvittering, men David Printz klubblad räddade Timrå på mållinjen. Istället kom utjämningen en stund senare genom Shane Harper, som fiskade upp Anton Hedmans förarbete och skickade sitt första SHL-mål i nät. Samme Harper var minuten senare loss i ett friläge - den gången gick avslutet utanför.

Sundblad: "Redo att göra jobbet som krävs"

Kanske var Örebros fina avslutning en förvarning av vad som väntade på andra sidan periodvilan. För direkt efter nedsläpp klev hemmalaget ut och tog över totalt. Nick Ebert behövde bara 39 sekunder innan han krutade upp ledningspucken i krysset och Rodrigo Abols fyllde därefter på i en kvick omställning till 3-1. Samme Abols ordnade dessutom 4-1, ett mål som Anton Hedman låg bakom med sitt urstarka förarbete.

Abols och Örebros effektiva ryck blev matchvinnande. Timrå lyckades stänga ner motståndets offensiv under mittperiodens slutdel, men några chanser framåt hade nykomlingen desto svårare att skapa. När Boucher och Weinstock snyggt lade upp för Jere Sallinen till 5-1 just fem minuter in i tredje var segern säkrad. Örebrospelade effektivt av resterande speltid, bröt sin fem matcher långa förlustrad och kunde fira viktiga poäng.

– Klart att det är skönt. Jag hade en bra känsla inför matchen, när man förlorar mycket kommer man alltid närmare en seger. Killarna var påslagna och redo att göra jobbet som krävs för att vinna, kommenterade tränaren Niklas Sundblad i C More efter trendbrottet.

Här hittar du highlights från matchen.