• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Vilt kämpande Djurgården bortaslog HV71

4 oktober 2018 21:37
#HV71DIF

HV71 hade en hel del farligheter i kvitteringsjakten i tredje perioden, men Djurgården stod emot, mycket tack vare Årets målvakt från förra säsongen Adam Reideborn. Stockholmarna vann med 3-1 och befäste sin position bland topplagen i SHL.


Matchen startade i ett rasande tempo där båda lagen flög fram. Tempot sjönk en aning i mitten av första perioden, men HV71 kunde ändå ta ledningen genom Simon Önerud precis efter det att Djurgården blivit fulltaliga efter en utvisning.

I slutskedet klev sedan Djurgårdens superkedja fram där Jacob Josefson och Jakob Lilja svarade för förarbetet och Daniel Brodin gjorde målet fram till 1-1.

– Vi snackar mycket och vet var vi har varandra. Vi trivs bra ihop, sa Brodin till C More i pausen.

I andra perioden kom HV71 ut och skapade tryck framåt direkt. De gav inte Djurgårdsförsvaret någon ro utan matade på med allt de hade.

Det tog gästerna 6:45 innan de fick iväg sitt första skott på mål i perioden, men det var farligt. Och på den efterföljande tekningsvinsten sköt Robin Norell ett skott som Sebastian Strandberg styrde in, 1-2 vilket stod sig perioden ut där spelet jämnade ut sig varefter tiden gick.

– Vi vinner skotten ganska rejält och har stora delar av perioden, men vi måste in med näsan lite mer, sa HV71:s Nils Andersson, som gjorde comeback efter skada, till C More.

"För mig var det ett steg framåt"

Tredje perioden gick lite i samma tecken som den andra. HV71 vaskade fram både ett och två lägen som mycket väl hade kunnat resultera i mål, men Adam Reideborn klev fram och visade fjolårstakter i gästernas kasse.

Hemmalaget tog ut målvakten, Jonas Gunnarsson som gjorde comeback efter skada, och satsade på en extra utespelare. Men då passade Gustav Possler på att görra 1-3 och spika slutresultatet.

– Vi har säkert ett tiotal bra och öppna chanser och måste sätta ett par av dem åtminstone. Djurgården är ett fantastiskt bra lag och vi gör en bra match ändå, sammanfattade HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

– Vi ville komma tillbaka efter förlust senast med en helt annan vinnarmentalitet. För mig var det här ett steg framåt, jag är inte nöjd med min inledning annars, kommenterade Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Se highlights från matchen här.