• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Tre Larsson-mål i straffläggningen gav Luleå segern

3 februari 2018 20:48
#LHFDIF

Djurgårdsjuniorens två första SHL-mål räckte till en straffläggning, men inte längre. Luleås Emil Larsson gjorde tre mål – bara i straffläggningen, och fixade segern åt Luleå.


Första perioden var en jämn historia mellan två lag som ofta spelar jämnt, allt som oftast slutar mötena lagen emellan med uddamålsvinster. Djurgården fiock under stunder bra tryck på Luleå och pressade tillbaka norrbottningarna vid några tillfällen, men det var hemmalaget som fick första ordet vad gäller mål i matchen. Einar Emanuelsson spelade snyggt fram Isac Lundeström till öppet mål efter att Joacim Eriksson i Djurgårdsmålet sålt sig vid det tillfälle då Emanuelsson fick pucken. Detta med bara knappa halvminuten kvar av perioden.

– Perfekt pass och öppet mål, kommenterade målskytten Lundeström Einar Emanuelssons framspelning i C More.

Andra perioden blev relativt händelsefattig och Djurgården var det lag som förmodligen hade mest puck. Det var också stockholmarna som gjorde periodens första mål när Erik Walli-Walterholm fick pucken i slottet av Lukas Vejdemo från en position bakom mål och kunde göra sitt första SHL-mål. Den Stockholmsfostrade junioren fick näta och kvittera för Djurgården.

– Det var jäkligt skönt när den satt. Jag har haft en del chanser nu på slutet. Vi behöver ha långa anfall och forchecka hårt för att vinna det här, sa Erik Walli-Walterholm till C More efter två perioder.

Men Djurgården gick, likt den första perioden, ifrån den andra i underläge. Petter Emanuelsson gjorde sitt tredje mål för säsongen när han gav Luleå ledningen på en kontringsliknande situation där Robin Kovacs spelade fram på ett öppnande sätt.

I den tredje perioden klev han fram igen, junioren Erik Walli-Walterholm. Han som tidigare i matchen gjorde sitt första SHL-mål. Han styrde med en misstänkt hög klubba in pucken och efter en lång videobedömning kunde målet godkännas. Det var inte med någon större marginal som Erik Walli-Walterholm blev tvåmålsskytt. Men hans båda mål tog matchen till en förlängning, där Djurgårdens Jonathan Davidsson hade den bästa möjligheten att avgöra. Han gick köksvägen, fick öppet mål, men missade. Där trodde nog vi alla att matchen skulle ta slut.

Istället gick det till straffläggning, där Luleås Emil Larsson till slut samlade på sig tre straffmål i en lång straffläggning. Det var hans sista som gav segern till Luleå.

– Det brukar vara så att man bestämmer sig innan hur man ska lägga straffarna, men det funkade lite spontant idag, sa Emil Larsson till C More och log.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var ovanligt upprörd efter förlusten.

–Jag tycker att vi ska vinna den här matchen. Det känns förjävligt. Vi var kanske inte tillräckligt bra, men ändå tycker jag att vi har mentalitet som gör att vi ska vinna den här matchen. Jag är förbannad att vi inte vinner, sa Ohlsson till C More.