• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Födelsedagsbarnet Vejdemo avgjorde mot Rögle

25 januari 2018 21:33
#DIFRBK

Ett hemmastarkt Djurgården mötte ett formstarkt Rögle, men det blev aldrig riktigt spännande på Hovet ikväll. Efter en mållös förstaperiod trampade Djurgården gasen i botten och Lukas Vejdemo fällde avgörandet på sin 22-årsdag.


Rögle kom ut med en intensiv forechecking. Redan i första bytet var Ludvig Rensfelt nära att ge gästerna ledningen, men hans friläge räddades vackert av Joacim Eriksson som ikväll var tillbaka i Djurgårdskassen efter fyra matcher på bänken. Succesivt tog hemmalaget över spelet, skapade flera vidöppna lägen och tvingade Justin Pogge till en serie svettiga parader. Skåningarna fick tacka sin målvakt att 0-0 stod sig till första periodpausen.

– Vi skapar tillräckligt bra chanser, men det gäller att sätta dit dem också, konstaterade Jonathan Davidsson, Djurgården, till C More i paus.

Och utdelningen skulle komma för Djurgården i den andra perioden. Efter en period av längre press tryckte Linus Johansson in 1-0 med ett direktskott. I powerplay uttökade kapten Calle Ridderwall till 2-0 när han tryckte in en retur från nära håll och endast fyrtio sekunder senare styrde Lukas Vejdemo in trean. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Rögle spelade upp sig mot slutet av perioden, men skapade inte mer än några halvchanser Joacim Eriksson säkert tog hand om.

"Spelar som asgamar"

Trots tremålsledning var målskytten Linus Johansson inte helt nöjd med sitt lags spel: – Vi slarvar lite för mycket. De är lite "turnovers" som de lever på och de skapar några farliga lägen. De spelar som asgamar.

När Tom Nilsson tidigt i den tredje perioden satte 4-0, hans första för säsongen, var matchen definitivt avgjord. Rögle fick visserligen lite hopp när Samuel Jonsson reducerade till 4-1, men det släcktes direkt när Calle Ridderwall petade in sitt andra mål för kvällen på en retur. Slutresultatet skrevs till 6-2 efter att även Lukas Vejdemo blivit tvåmålsskytt. På sin 22-årsdag, dessutom.

– Det kan inte bli bättre. Tre poäng och två mål också, det är helt perfekt! sa födelsedagsbarnet Lukas Vejdemo till C More efter matchen. Jag tycker helt enkelt att vi är det bättre laget idag.