• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Hemmastarka Brynäs fick revansch på Djurgården

20 januari 2018 18:15
#BIFDIF

Nionde raka hemmasegern för Brynäs är ett faktum. När back-to-back-mötet med Djurgården vände hem till Gävle var det Brynäs som drog längsta strået efter Djurgårdens seger på Hovet i torsdags.


En jämn förstaperiod slutade ojämnt resultatmässigt. Det började med att ett dragskott från blå gick in bakom Adam Reideborn i djurgårdsmålet. Redan efter knappa två minuter gjorde Lukas Carlsson 1-0 för Brynäs. Innan första perioden var över hade även Christoffer Liljewall med en styrning på Daniel Mannbergs skott gjort 2-0 och Brynäskaptenen Jacob Blomqvist helt omarkerad framför målet med en dragning gjort 3-0 för Brynäs i slutskedet av perioden.

– Vi var revanschsugna. Jag tyckte inte vi var bra på Hovet i torsdags. Det var ett taggat gäng som kom ut idag. När vi jobbar klart i defensiven kommer offenisven, sa Jacob Blomqvist efter första perioden till C More.

Andra perioden handlade mycket om Djurgårdens oförmåga att få utdelning i numerärt överläge. Flera lägen i både fem mot tre och fem mot fyra utan att stockholmarna fick hål på David Rautio i Brynäs mål.

– Vi var tvungna att steppa upp på många punkter från i torsdags och det tycker jag att vi gjorde. Vi jobbar tillsammans och det är lite grann av nyckeln i vårt försvarsspel, sa Rautio till C More.

Men i inledningen av den tredje perioden kunde Gustav Possler ändå spräcka Rautios nolla. Efter ett snyggt skottpass från Niclas Bergfors kunde Possler styra in pucken från positionen snett framför mål. Det var lite småirriterat i matchen. Vi såg lite smågruff med jämna mellanrum, särskilt under tredje perioden. Trots en ganska bra djurgårdsperiod kom aldirg stockholmarna närmare målmässigt och till slut kunde Lukas Kilström sätta 4-1 i tom kasse.

– Tåget gick i första perioden. Sedan blev det riktigt tufft att ta sig tillbaka. Vi var inte tillräckligt bra i powerplay i andra, men känslan var att vi var inte på banan i första perioden och där gick matchen, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.