Nordlund och Lauritzen lämnar Djurgården
Publicerad: 2015-03-20

Backen Markus Nordlund och forwarden Sebastian Lauritzen lämnar Djurgården.

Markus Nordlund kom till Djurgården inför den här säsongen från österrikiska Ambrì-Piotta. Den finländska backen gjorde totalt 13 poäng (2+11) på 45 grundseriematcher. Nu är det klart att det inte blir någon fortsättning i Djurgården.

- Han kom ju till oss inför den här säsongen och har varit här ett år. Markus har gjort det bra och har trivts bra hos oss, men vi känner att det finns andra alternativ där som passar oss bättre, säger K-G Stoppel.

Nordlund själv har trivts i Djurgården och är glad över att klubben säkrade nytt SHL-kontrakt:

- Jag har haft en fin tid i Djurgården. Det är en bra organisation och jag har haft bra lagkamrater. Tyvärr blev det en kort säsong och det var en besvikelse. Man vill fortsätta spela när man ser att slutspelet fortfarande håller på.

- Jag är ändå glad att vi säkrade kontraktet för nästa säsong. Jag hoppas att ni har ett bra kommande år och jag kommer definitivt att följa Djurgården. Jag är glad för det jag fått uppleva här och jag har fått flera nya goda vänner, säger Markus Nordlund.

Även Sebastian Lauritzen lämnar Djurgården. Lauritzen värvades från Brynäs inför säsongen och gjorde 27 matcher i djurgårdströjan under grundserien. Totalt blev det 13 poäng (6+7) även för honom.

- Det var ju en liten chansning från oss när vi byggde den här truppen. Han kom från en lång skada och gick sönder ganska tidigt, även om det inte var samma skada som tidigare. Det gjorde att han hade svårt att göra sig själv rättvisa förrän i slutet av säsongen. Han var nyttig för oss när han kom in i slutet och spelade ett antal matcher i sträck. Men det är samma sak som med Nordlund, när vi ser till lagbygget inför den kommande säsongen så har vi valt att gå vidare med andra spelare, säger K-G Stoppel.

Sebastian Lauritzen summerar sin tid i Djurgården så här:

-Den har varit bra. Det var en tuff säsong. Vi får vara nöjda med den, även fast jag tycker att vi inte riktigt gav det ett rejält försök i Play-in. Det var som att luften gick ur oss när vi klarade oss kvar.

- Och tack för allt stöd. Vi har haft mycket publik varje hemmamatch, det har alltid varit bra drag på läktaren och det har gjort det roligare att spela, säger Sebastian Lauritzen. 

Djurgården Hockey