Albin Lundin lånas ut till Almtuna

30 juli 2015 15:10

Djurgårdens center Albin Lundin lånas ut till Almtuna och kommer att börja träna med laget redan på måndag.


Djurgårens strategiske sportchef Joakim Eriksson ser utlåningen till Almtuna som en del i ett större samarbete klubbarna emellan.

- Albin Lundin är en del av ett större samarbete med Almtuna där vår ömsesidiga målsättning från Djurgården och Almtuna är att inleda ett samarbete som kan sträcka sig längre än det här året. Vi från Djurgårdens sida är väldigt nyfikna och lite imponerade över hur Almtuna med så små resurser varit så bra på att skapa en utvecklingsmiljö för sina spelare. Därför ser vi att det kan vara en bra utvecklingsmöjlighet för många av våra unga spelare att lånas ut till Almtuna om de inte kan ta steget direkt till vårt A-lag. Som ett led i det synsättet har vi kommit överens om att Albin Lundin ska lånas ut till Almtuna under den här säsongen, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.

- Förutom att Almtuna erbjuder en bra miljö för sina spelare så är det ett lagom avstånd från Stockholm. Dels för spelarena själva men även för oss som förening då vi kan ha en tätt kontakt med klubben och spelarna och även se många matcher på plats, säger Joakim Eriksson.

Vad blir fördelarna för Albin Lundin med den här utlåningen?

- Albin Lundin är en spelartyp som står väldigt väl rustad för att spela seniorhockey. Han är väldigt mogen i sitt spel med tanke på sin unga ålder och spelar ett väldigt senioriaktigt tvåvägscenter-spel. Han kommer att ha goda förutsättningar att utvecklas i Almtuna och på så sätt skapar vi en möjlighet att Albin kan återvända till vårt A-lag och kämpa om en centerplats i framtiden, säger Joakim Eriksson.