Hattrick signerat Wakefield och vinst mot SDE
Publicerad: 2019-08-17
Dam
Efter derbyvinsten i tisdags stod SDE för motståndet på fredagskvällen ute i Tigerbalsamhallen. "Målen var en laginsats", säger Jennifer Wakefield efter hennes första hattrick i Djurgårdströjan.

Det var en första period som SDE styrde och tryckte ner Djurgården och till slut kom också första målet för hemmalaget. Till periodpaus gick Djurgården med 0-1 underläge och det skulle komma att bli lite bättre i andra perioden.
– Jag tycker att det tog oss en stund att hitta kemin och det tempot vi ville spela i, säger Jennifer Wakefield som stod för ett hattrick.

– Målen var en laginsats. Vi lyckades med en bra brytning i det första målet och Östlund täckte jättebra framför mål. Andra målet tog jag emot en snygg pass som jag kunde skjuta på direkt och det tredje målet var en retur efter Jakobsen la pucken på målvaktens benskydd.

"Tog mer skott och pressade tempot"

Vad tycker du om SDE och deras spel?
– Jag tycker SDE tog det till en väldigt fysiskt nivå i de första två perioderna, men vi gjorde också en del andra fel som gjorde att vi fick spela mer i egen zon.

Vad behövde ni ändra inför tredje perioden?
– Jag tror att vår kondition kom ut mer i den tredje perioden och vi tog mer skott och drev upp tempot i matchen. Vi hade också mer trafik fram mål som gav utdelning.

Djurgården vann med 6-2 till slut och nästa träningsmatch väntar om en vecka mot Brynäs på bortaplan.

Djurgården Hockey