Sundström Safety förlänger med Djurgården
Publicerad: 2018-06-29
Nyhet
Sundström Safety förlänger och utökar samarbetet med Djurgården Hockey. Kommande säsong kommer Sundström Safety att synas på alla Djurgårdens matchtröjor, från ungdom, till junior, dam och herr.

Ivan Sundström, styrelseordförande på Sundström Safety, berätta mer om er verksamhet
– Sundström Safety AB är ett tredje generationens familjeföretag, som grundades 1926. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför personlig skyddsutrustning med huvudinriktning på andningsskydd. Bolaget har cirka 100 anställda och omsätter drygt 220 MSEK. Majoriteten av försäljningen går på export, säger Ivan Sundström.

Ni har varit en stor partner till Djurgården Hockey i några år, berätta mer om bakgrunden till samarbetet
– Att synas i samband med idrottsevenemang är nästan alltid positivt och intresset för hockey i allmänhet och Djurgården Hockey i synnerhet är mycket stort i Sverige. Visst finns det ett stort och livslångt DIF-hjärta bakom, men samarbetet med Djurgården Hockey och Sundström Safety AB har bevisligen varit framgångsrikt, vilket vi också har kunnat mäta. Samtidigt är det först nu inför säsongen 2018/2019, som vi kan kalla oss en riktig partner när vi också inkluderar DIF:s fantastiska dam, junior- och ungdomslag i samarbetet.

– Att samarbeta med en så driven och innovativ organisation DIF Hockey är motiverande för vår egen organisation på så många sätt.

Vad har ni för förväntningar sportsligt, kommer vi upprepa andraplatsen och hur långt går vi i slutspelet?
– Förra säsongen var väldigt bra och det är tydligt att vi fått kontinuitet i lagledningen. En andraplats i serien efter Lakers var det nog inte många experter som förväntade sig. Kommande säsong är alltid lika svårt att tippa. Därför får man istället gissa med hjärtat på rätt ställe; SM-guld nummer två till damerna och SM-guld nummer 17 till herrarna skulle smaka mer än bra! Varför inte toppa det med en CHL-pokal?

Något annat spännande som händer för er framöver?
– Sundström Safety AB har en snart hundraårig tradition av att utveckla nya produkter och vidareutveckla befintliga. Vårt mål är att alltid ha något nytt på gång och så är fallet även nu. Vi kommer att lansera flera nya produkter under hösten. Är man nyfiken kan man titta på vår hemsida och på våra sociala kanaler.Vår nya skärm SR 570 är minst lika cool som Adams mask; kan vara ett bra alternativ om plockhandsken börjar lukta illa under säsongen?

Läs mer om Sundström Safety här

Djurgården Hockey