Förlust i första träningsmatchen

8 augusti 2019 22:52
Dam

Ikväll spelade damerna sin första träningsmatch mot Djurgården U16 i Globen. Det blev tyvärr inga mål gjorda och förlust men det fanns bra saker att ta med till tisdagens träningsmatch mot AIK på hemmaplan. "Har en väldigt bra grund", säger Wilma Germundsson-Wäng.


Hur var det att vara tillbaka och spela match igen?
– Det kändes väldigt bra att spela match igen med laget, vi har en väldigt bra grund och trupp att fortsätta bygga med.

Hur tyckte du att det funkade för de nya spelarna?
– Trots att vi inte hunnit träna med varandra så mycket vilket kan vara svårt för dem tycker jag att de gör det bra matchen igenom. De har kommit in i gruppen bra trots den korta tiden och det finns ingen tvekan om att både talang och vilja finns hos dem alla.

"Vi hängde med väldigt bra"

Vad för något tar du med dig till nästa träningsmatch på tisdag mot AIK?
– Intensiteten och tempot, vi gjorde det bra i dagens match. Killarna är både fysiskt och tekniskt duktiga, men jag tyckte vi hängde med väldigt bra hela matchen.

Matchen slutar mållöst för er del, vad tror du det beror på att ni inte kommer till avslut tillräckligt för att göra mål?
– Ibland blir det så tyvärr, jag tyckte ändå vi hade några chanser att få in pucken. Vi har tränat med full trupp två dagar och det tar ett tag innan man kommer in i det, jag ser inte det som ett problem inför framtida matcher!