Albin "T-Rex" Grewe klar för utlåning
Publicerad: 2020-07-13
Nyhet
Djurgården har kommit överens med Saginaw Spirit i Ontario Hockey League om att Albin Grewe kommer lånas ut för spel i den kanadensiska juniorligan under nästkommande säsong.

Albin Grewe kom till Djurgården inför säsongen 16/17 och har sen dess haft en hög frekvens i sin poängskörd. Två säsonger senare fick han göra sin debut i SHL. Nu har vi kommit överens med Saginaw Spirit i Ontario Hockey League om att Albin kommer lånas ut för spel i den kanadensiska juniorligan under nästkommande säsong.
– I och med att vi signade Dick Axelsson så blev vi 15 forwards i grovtruppen. Det är viktigt för unga spelare som Albin Grewe, Oscar Bjerselius, William Eklund och Alexander Holtz att i sin talangutveckling få rikligt med träning och speltid. I nuvarande lagbygge var det inte givet att Albin skulle fått den speltiden och då han redan spelat tre år i SuperElit så behöver Albin med säkerhet få spela och utveckla sig på en högre matchnivå nästkommande säsong. Mot bakgrund av detta så har beslutet om utlåning skett i största samförstånd mellan Djurgården, Detroit Red Wings, Albin och hans agent Claes Elefalk om vad som är bäst för Albins fortsatta talangutveckling, säger Joakim Eriksson Djurgårdens sportchef.
Vi önskar honom lycka till i Saginaw Spirit.

Djurgården Hockey