• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Söndag Sön 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Onsdag Ons 14 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec

Välkommen till Djurgården

13 februari 2018 08:50
Nyhet

För att förstärka truppen inför avslutningen på säsongen har vi gjort klart med Sebastian Strandberg från Pantern. – Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.


25-årige Sebastian Strandberg kommer närmast från Pantern i hockeyallsvenskan och har stått för 14 mål och 19 assist den här säsongen. Med det är han målkung i laget. Han är i grunden en center, en position som vi har haft skador på.
– Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och nar jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, säger Sebastian själv.
Sebastian ligger på delad första plats i plus/minus-statistiken för hela allsvenskan med 21. En förklaring till det är hans spelsinne.
– Jag är bra åt båda håll i banan och tar ett stort ansvar över hela banan. Det är klart att det är roligt att göra poäng och bidra men det är helhetsbilden som jag är bäst på. Jag har utvecklats på alla omrden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bätte självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid kännt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, menar Sebastian.

– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom, säger Joakim Eriksson som utvecklar värvningen.
– Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske.

Kontraktet är på 2 ½ månad och sträcker sig säsongen ut. Allt är klart med spelaren och vi väntar på ett papper från Pantern. Sebastian kommer att börja träna med laget på lördag när resten av laget kommer tillbaka från ledigheten.

Vi önskar Sebastian välkommen till Djurgården.