• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Djurgården inviger multiarena i Husby

15 juni 2017 16:51
Nyhet

På söndag 18 juni kommer en ny multiarena i Husby att invigas av Stockholm Stad och Djurgården Hockey.


Djurgården är glada över att kunna vara en del i att multiarenan, som ger möjligheter för fler barn och ungdomar att spontanidrotta, nu är på plats. På gamla Husby bollplan har nu en basketplan, innebandyplan, ett utegym och en skottramp anlagts. Multiarenan ska även kompletteras med en motorikbana på sikt.

– Detta är ett led i vårt arbete tillsammans med Stockholms Stad att göra idrotten mer lättillgänglig. Utöver den organiserade idrotten är det viktigt med spontanidrott för att barn och ungdomar ska röra på sig, säger Djurgården Hockeys vice VD K-G Stoppel.

En fördel med multiarenan är även att den på vintern enkelt kan omvandlas till en extra isyta. Intilliggande Husby Ishall har gått från att ofta stå oanvänd till att numera ha en stor beläggning. Nu får fler möjligheten att åka skridskor och spela ishockey.

– I och med vårt arbete Ishockey för alla har ishockeyn tagit plats på allvar i området. Nu kommer det bli ännu enklare för alla barn som fastnat för sporten att fortsätta spela, såväl organiserat och spontant, säger K-G Stoppel.

Skottrampen vid multiarenan är byggd med hjälp av SHL:s huvudpartner Beijer Byggmaterial. Djurgården vann tävlingen Beijer Bygglaget säsongen 16/17, ett projekt där möjligheten till spontanidrotten för unga ska stärkas. Därmed har vi gemensamt kunnat se till att barnen och ungdomarna i Husby kan öva på sina skott när helst de vill, allt i linje med ambitionen att stärka spontanidrotten.

– På Beijer är vi stolta över Bygglaget. Att kunna ge tillbaka till samhället skapar inte bara glädje för ungdomarna i fråga, det skapar även en intern stolthet och engagemang hos Beijers medarbetare, säger Beijer Byggmaterials marknadschef Peter Austler.

– Det här är ett bra bevis på vilka möjligheter som öppnas upp när stad, näringsliv och förening samverkar, sammanfattar K-G Stoppel.

På plats från Djurgården är vice VD K-G Stoppel samt spelarna Marcus Davidsson, David Bernhardt och Axel Jonsson-Fjällby.

Invigningen är ett samarrangemang mellan Stockholms Stad och Djurgården Hockey.

Program för dagen
14:00-14:55 Prova på-aktiviteter
15:00-15:15 Invigningsceremoni. Idrottsborgarråd Emilia Bjuggren invigningstalar.
15:15-16:30 Prova på-aktiviteterna fortsätter

Observera att tiderna är preliminära