• Huvudsponsorer

Djurgården inviger multiarena i Husby

15 juni 2017 16:51
Nyhet

På söndag 18 juni kommer en ny multiarena i Husby att invigas av Stockholm Stad och Djurgården Hockey.


Djurgården är glada över att kunna vara en del i att multiarenan, som ger möjligheter för fler barn och ungdomar att spontanidrotta, nu är på plats. På gamla Husby bollplan har nu en basketplan, innebandyplan, ett utegym och en skottramp anlagts. Multiarenan ska även kompletteras med en motorikbana på sikt.

– Detta är ett led i vårt arbete tillsammans med Stockholms Stad att göra idrotten mer lättillgänglig. Utöver den organiserade idrotten är det viktigt med spontanidrott för att barn och ungdomar ska röra på sig, säger Djurgården Hockeys vice VD K-G Stoppel.

En fördel med multiarenan är även att den på vintern enkelt kan omvandlas till en extra isyta. Intilliggande Husby Ishall har gått från att ofta stå oanvänd till att numera ha en stor beläggning. Nu får fler möjligheten att åka skridskor och spela ishockey.

– I och med vårt arbete Ishockey för alla har ishockeyn tagit plats på allvar i området. Nu kommer det bli ännu enklare för alla barn som fastnat för sporten att fortsätta spela, såväl organiserat och spontant, säger K-G Stoppel.

Skottrampen vid multiarenan är byggd med hjälp av SHL:s huvudpartner Beijer Byggmaterial. Djurgården vann tävlingen Beijer Bygglaget säsongen 16/17, ett projekt där möjligheten till spontanidrotten för unga ska stärkas. Därmed har vi gemensamt kunnat se till att barnen och ungdomarna i Husby kan öva på sina skott när helst de vill, allt i linje med ambitionen att stärka spontanidrotten.

– På Beijer är vi stolta över Bygglaget. Att kunna ge tillbaka till samhället skapar inte bara glädje för ungdomarna i fråga, det skapar även en intern stolthet och engagemang hos Beijers medarbetare, säger Beijer Byggmaterials marknadschef Peter Austler.

– Det här är ett bra bevis på vilka möjligheter som öppnas upp när stad, näringsliv och förening samverkar, sammanfattar K-G Stoppel.

På plats från Djurgården är vice VD K-G Stoppel samt spelarna Marcus Davidsson, David Bernhardt och Axel Jonsson-Fjällby.

Invigningen är ett samarrangemang mellan Stockholms Stad och Djurgården Hockey.

Program för dagen
14:00-14:55 Prova på-aktiviteter
15:00-15:15 Invigningsceremoni. Idrottsborgarråd Emilia Bjuggren invigningstalar.
15:15-16:30 Prova på-aktiviteterna fortsätter

Observera att tiderna är preliminära