Vi har startat ett E-sportslag
Publicerad: 2020-01-08
DIFTV
Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi har startat ett E-sportslag lagom till att eSHL ska dra igång nästa vecka! Vårt lag har en spännande blandning av rutinerade spelare och nya spännande löften.

Laget leds av kaptenerna Mattias Björck (Esvamp) och Kimi Nordberg (Ziplayer) tillsammans har de satt ihop ett lag med svenska och finska spelare. Mattias och Kimi har valt att bygga Djurgårdens esports lag med ambitioner om att kunna bygga Djurgården som varumärke och på sikt bli ett vinnande esports lag.

Nu på måndag den 13 januari drar eSHL igång. eSHL är en E-sportsliga initierad av SHL. Den första turneringen kommer spelas under januari-februari och där alla lag möter varandra i ett dubbelmöte. Speldagar är måndagar och fredagar där två matcher i veckan sänds via Sportbladet och resterande matcher via lagets Twitchkanal.

– Vi tror mycket på vårt E-sportslag, många av spelarna har sökt sig till oss för att representera Djurgården vilket glädjer oss väldigt mycket att spelare inom E-sporten vill representera våra färger. Vi tycker att Mattias och Kimi har gjort ett bra jobb med att sätta ihop ett spännande lag som ska försvara skölden i den första upplagan av eSHL. Vi ser med intresse fram emot denna satsning och möjligheten att nå ut med vår sport och varumärke till än fler, säger Magnus Fredlund på Djurgårdens kommunikationsavdelning.

Så spelas eSHL ✓ Spelas sex mot sex. ✓ Startar den 13 januari och spelas januari-februari 2020. ✓ Två matcher i veckan sänds på Sportbladet, resterande matcher sänds på klubbarnas egna twitch-kanaler. ✓ Lagen möter varandra vid ett tillfälle, där varje tillfälle består av två matcher. Matcherna i sig är unika och ger poäng individuellt. ✓ eSHL spelas på Playstation 4 och spelet EA NHL 20. ✓ eSHL kan också följas på twitter: eSHLse och Instagram: eSHL_se

Djurgården Hockey