Seger mot Linköping: "Ser välformade ut redan"
Publicerad: 2019-08-15
Träningsmatch
Det blev 5–2-seger även i försäsongens andra match. Vi besegrade Linköping i Mjölby. – Vi ser redan nu välformade ut, säger Marcus Högström.

Högström missade första försäsongsmatchen mot Södertälje, men var tillbaka i laget mot Linköping.

Det var hans första match i Djurgårdströjan sedan 13 april 2018.

Och det dröjde bara knapp nio minuter innan han fick se backkollegan Tobias Björnfot, en av isens bästa spelare, snärta in ledningspucken.

Vi dominerade stort i den första perioden och Kalle Östman kunde utöka efter 12.21.

Därefter hade vi även bud på ett 3–0-mål vid flera tillfällen, men i stället reducerade Linköping kort innan paus.

Efter att östgötarna även kvitterat i upptakten av period två fick vi chansen i spel fem mot tre. Det blev förvisso ingen utdelning i det numerära överläget, men direkt när Linköping blev fulltaligt styrde Sebastian Strandberg in 3–2.

Vi var det klart bättre laget i kväll och när Anton Hedman rakade in en retur fram till 4–2 kändes det klart.

Vi hann till och med sätta 5–2 när Simon Johansson blev målskytt med nio sekunder kvar, sedan Linköping dragit på sig ett matchstraff.

Högström var nöjd med lagets prestation, men inte sin egen.

– Roligt att spela match igen, men jag brukar vara riktigt dålig i träningsmatcher, det var inget nytt. Mycket kan bli bättre.