Matchdag: Djurgården – Västerås

23 september 2022 08:00
#DIFVIK

Tillsammans har vi rest oss upp, kraftsamlat och skapat en längtan. Nu är dagen äntligen här. Klockan 18:00 öppnar Djurgår’n den nya säsongen med HockeyAllsvensk premiär mot Västerås hemma på Hovet.


Djurgården – Västerås, 18:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården kommer till spel i den HockeyAllsvenska premiären med samtliga spelare tillgängliga.

Formen

Djurgården: –
Västerås: –

Tränarkollen

Joakim Fagervall om sina egna känslor inför premiären;

– Jag har en trygg känsla. Vi är där vi vill vara just nu rent förberedelsemässigt och vi känner oss redo för det som komma skall. Samtidigt ska det naturligtvis bli väldigt kul att få starta den nya säsongen på hemmaplan.

Tränaren om vad Djurgården talat om, tränat på och lagt fokus vid under den senaste veckan;

– Vi har hela tiden pratat och jobbat efter samma sak, att stärka vårt spel och stärka vårt försvarsspel. Det har vi gjort bra på slutet, även vårt special teams har spetsats till i både powerplay och boxplay. Vi känner oss ganska trygga i det läge vi befinner oss i nu.

Fagervall om premiärmotståndet Västerås;

– Vi mötte dem för några veckor sen. Det känns som ett storvuxet lag, ett samspelt lag. De har mycket kvar av truppen från fjolåret, och vi vet att det är ett bra lag som vi kommer att ställas mot.

Motståndet

– Västerås IK är ett anrik och klassisk förening, som har gjort många säsonger i högstaligan även om tillvaron under 2000-talet spenderats i HockeyAllsvenskan samt stundtals i HockeyEttan. Den senaste storhetsperioden var under 90-talet, där VIK nådde SM-slutspel många år i följd.

– Staden och klubben har genom åren fostrat många framträdande spelare. Bland de profiler som gått vägen genom VIK finns bland annat Pär Mårts, Tommy Salo, Peter Popovic, Mikael Backlund och kanske allra främst Nicklas Lidström.

– Årets trupp innehåller som vanligt flera intressanta spelare på de olika positionerna. Ett namn som framförallt sticker ut är Alexander Lindelöf, som är bror till fotbollslandslagets lagkapten Victor Nilsson Lindelöf.