Tung derbyförlust i seriepremiären
Publicerad: 2019-09-13
SDHL
Seriepremiär och derby. Men vi lyckades inte förvalta våra chanser och föll mot AIK med 0–2. – Det var inte mycket som stämde i dag, säger Andrea Dalen.

SDHL-säsongen är i gång.

Men undra om inte premiärnerverna hamnade utanpå tröjan när pucken släpptes på Hovet?

Den första perioden var nämligen slarvig och svängig. Vi försökte ta initiativet, men plågades av motståndets vassa kontringsspel som resulterade i flera frilägen.

Och det var just på en sådan spelvändning som AIK till sist kunde ta ledningen efter knappt 15 minuters spel.

En hög puck smet in vid första stolpen bakom Lovisa Berndtsson som tidigare i perioden hade gjort flera svettiga räddningar.

I periodens slutminut pressade vi tillbaka AIK och forcerade också in kvitteringen – trodde spelarna på isen.

De visade också tydligt att pucken var över mållinjen, men domarna missade situationen och inget mål tilldömdes oss.

– Jag satt i båset och såg mina lagkamrater jubla. Då jublade jag också och trodde det var mål. De sa att pucken var inne, men det är synd att det inte finns målkameror. Det hade varit ett viktigt mål, säger Andrea Dalen.

I andra perioden hade vi ett stort spelövertag, och borde fått utdelning, men skärpan i avsluten kunde ha varit bättre, vilket gjorde att 0–1-underläget stod sig även efter två perioder.

Sedan var ännu en spelvändning, eller snarare en förlupen puck, som senare ledde fram till blytunga 0–2 efter 4.31 spelat av tredje perioden.

Ett underläge som vi aldrig lyckades resa oss från.

Närmast ett reduceringsmål var Andrea Dalen sedan hon utnyttjat motståndarnas slarv och kom fri. Hon revs dock ner, en misstänkt straff, men domarna blåste "bara" för utvisning.

Vi tog ut målvakten i det efterföljande powerplay-spelet, men fick inte heller då hål på AIK-keepern.

Det blev tyvärr förlust med 0–2 i SDHL-premiären, trots att vi vinner skotten med 38–23.

– Det var inte mycket som stämde i dag, vi fick inte till vårt passningsspel, säger Dalen som laddar om till nästa match.