Djurgården tackar av Bobby Nardella
Publicerad: 2021-05-12
Officiellt
Efter avslutat lån har Bobby Nardella återvänt till Washington Capitals, med ambitionen att ta en plats i NHL till hösten. Djurgården tackar Bobby för hans mycket fina tid i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka i den fortsatta karriären.

– Bobby var en väldigt viktig rekrytering under fjolåret, då han på ett fantastiskt sätt kom att ersätta den spelskicklighet som vi tappade i Linus Hultström och Olle Alsing. Trots att han under avslutningen av säsongen hade stora skadeproblem med en axel fullföljde han säsongen på ett starkt sätt, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Kort in på säsongen 2020/2021 anslöt Bobby Nardella till Djurgården. Den 25-årige amerikanska försvaren, med meriter från AHL-spel, lånades då ut från Washington Capitals.

Tiden i Djurgården blev väldigt framgångsrik för Bobby, som med sju mål och 26 assist blev lagets främsta poänggörare i SHL. I det efterföljande SM-slutspelet svarade backen sedan för en assist på tre matcher. Med den fina perioden i Stockholms stolthet i ryggen siktar därför nu Bobby på att etablera sig i NHL.

– Bobby var utlånad från Washington Capitals och har efter avslutningen av vår säsong återvänt till Nordamerika för operation och rehabilitering. I våra samtal har han uttryckt stor tacksamhet för sin tid i Djurgården och Stockholm, och det enda som han ångrar är att han inte fick möjlighet att spela inför vår fantastiska publik. Inför nästa säsong har han som målsättning att försöka ta en ordinarie plats i NHL och vi önskar honom lycka till i sin ambition, säger Joakim Eriksson.

Djurgården tackar Bobby Nardella för hans betydande insatser i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka framöver.

Djurgården Hockey