J20 tog fem poäng i Karlstad och Västerås - säkrade slutspel
Publicerad: 2017-03-06
J20
J20 begav sig till Västerås och Karlstad och kom hem till Stockholm med fem poäng samt en säkrad slutspelsplats.

Först ut var en tät tillställning mot Västerås. Hemmalaget inledde starkast med flera klara målchanser men Filip Larsson spikade igen. Västerås tunga och fysiska spel skapade stora problem som straffade Djurgården i form av två utvisningar, men Djurgården klarade dem och första perioden slutade 0-0.

Fortsatt mållöst

Även andra perioden blev jämn där Jesper Schiöler var närmast att ge Djurgården ledningen med ett skott som sånär letade sig in i mål. Även Västerås hade en bra chans i powerplay men Filip Larsson fortsatte storspela.

Djurgården vände och vann

Efter halva spelade tredje perioden satte Västerås 1-0. Christoffer Jansson tog vara på en retur framför Filip Larsson och rakade in ledningsmålet.

Men Djurgården replikerade direkt när Johannes Sandberg fick pucken efter att Elias Engström krigat till sig den. Sandberg tunnlade sin motståndarback och satte sedan 1-1 mellan benen.

Västerås tog time out men återigen skulle Djurgården få utdelning. Jonathan Davidsson fintade målvakten och sköt in 2-1 högt i närmsta kryss.

Västerås kom sedan nära en kvittering i powerplay men Djurgården tog tre poäng och blev därmed klara för slutspel.

Två poäng mot Färjestad

Direkt efter segern mot Västerås gick resan vidare västerut mot Karlstad och söndagens match mot Färjestad.

Där lördagens match blev ett ställningskrig var söndagens en snabb match. Färjestad hade bra fart och testade Djurgårdens försvar flera gånger. Men Djurgården åt in sig i matchen och tog ledningen, Johannes Sandberg fortsatte vara på ett målglatt humör och i powerplay satte han 1-0.

Måldebut och 2-0

Nya junioren Erik Walli - Walterholm kom att ge Djurgården 2-0 tidigt i andra perioden när han prickade rätt mellan benen på Färjestads målvakt.

Färjestad försökte pressa på för en reducering i andra perioden men mötte ett skickligt försvar som höll tätt.

Färjestad kvitterade - men Djurgården avgjorde i förlängning

I tredje perioden utvisades Andreas Röykås Marthinsen i fyra minuter för hightstickning och under utvisningen lyckades Färjestad reducera. Målet gav energi och Djurgården jobbade hårt för att freda kassen. Daniel Rosengren stod för flera kvalificerade räddningar men med 9 sekunder kvar på tredje perioden tappade Djurgården markeringen i slottet och Färjestad kvitterade.

Djurgården kom till slut att vinna matchen när Axel Jonsson Fjällby sätter 3-2 i övertid.