Äntligen hockey igen - nedsläpp 17:00
Publicerad: 2020-09-12
Dam
Damlaget sparkar igång tävlingssäsongen för representationslagen när SDE väntar på Hovet i premiären. Vi är laddade och vill komma igång. – Vi får visa vilka som är Stockholms Stolthet. Att vara bäst i stan är viktigt för oss. Vi tar med oss ett hårt jobb in i matcherna, säger Andrea Dalen.

En lång försäsong är över när damlaget kliver in på Hovet klockan 17:00 idag. På andra sidan väntar SDE och vi har ett derby direkt i inledningen. Vår lagkapten Andrea Dalen gillar att det står mycket på spel direkt.
– Vi får visa vilka som är Stockholms Stolthet. Att vara bäst i stan är viktigt för oss. Vi tar med oss ett hårt jobb in i matcherna, säger hon.

Hammarbybacken har som brukligt är sprungits sönder som en del av försäsongen. Vikter har pressats upp och spelmoment har nötts in sen förlusten i semifinalen i våras.
– Det blir kul. Stämningen är på topp och vi har längtat sen förra säsongen. Vi har haft en tuff träningsperiod i augusti bakom oss. Vi har haft en bra uppladdning med en bra plan för hur vi ska ta oss an säsongen, fortsätter hon.

Fokus de senaste veckorna har varit på spelet med puck till skillnad från början då huvudtränare Rickard Hårdstam la vikten på hur vi ska agera utan puck.
– Jag vill att vi ska vara aggressiva i egen zon i spelet utan puck. Jag vill se att vi spelar en snabb ishockey och att vi använder varandra och fungerar som en enhet, är hans tankar inför lördagens drabbning.
Du ser den på C More med matchstart 17:00

Djurgården Hockey