Renovering av Globen dröjer ett år till
Publicerad: 2018-03-21
Nyhet
SGA fastigheter har begärt att få mer tid till utredning kring olika lösningar under renoveringen av Globen och nybyggnationen av träningsrinkar under marken. Beslut väntas nu tas i början av 2019. – Hovet är en arena som har mycket historia men som är skriande behov av upprustning, framförallt nu när vi nu blir kvar längre än planerat, säger Jenny Silfverstrand.

SGA fastigheter har begärt mer tid till utredning inför ett genomförandebeslut i arenafrågan för att kunna presentera ett så utförligt och kvalitetssäkrat underlag som möjligt till kommunfullmäktige. Det innebär att beslut om renoveringen av Ericsson Globe inte kommer kunna tas i maj som var tanken utan tidigast i början av nästa år. Vilket i sin tur innebär att inflytten till ett moderniserat Globen förskjuts ett år och att vi fortsätter ha vår verksamhet på Hovet t om hösten 2021.
– Hovet är en arena som har mycket historia men som är skriande behov av upprustning, framförallt nu när vi nu blir kvar längre än planerat. Vi hoppas nu att vi tillsammans med Stockholm LIVE och SGA fastigheter kan ha en gemensam syn på vilka förbättringar vi kan göra på Hovet inför de ytterligare tre år som vi kommer spela där. Tillsammans med AIK står vi för runt 70 evenemang om året där, säger Jenny Silfverstrand.

Läs mer på SGAFs hemsida

Djurgården Hockey