Reideborn blev Årets Järnkamin och Årets Utropstecken
Publicerad: 2018-03-26
Nyhet
Adam Reideborn har röstats fram till Årets Järnkamin - ett pris som årligen delas ut av Järnkaminerna. Dessutom fick han pris som Årets Utropstecken som delas ut av B2B It-partner.

Inför den tredje kvartsfinalen mot Linköping utsågs Adam Reideborn till Årets Järnkamin 2017/2018. Han vann priset efter en omröstning på jarnkaminerna.se där han knep förstaplatsen före (utan inbördes ordning) Henrik Eriksson, Jonathan Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby.

Här är motiveringen:
“Att vara en järnkamin handlar oftast om att visa styrka, hårt spel och att man aldrig ger upp ute på isen. Men det kan också handla om mental styrka. Årets vinnare har varit på botten och med hjälp av hårt arbete, träning och inställning tagit sig till den absoluta toppen i Sverige”

Priset till årets utropstecken delas ut av B2B-IT-partner till den spelare som gjort störst framsteg under pågående säsong.

Motiveringen:
"Det syntes under slutet av förra säsongen att kunskapen fanns där men att han skulle ta en så dominant roll i målet under den här säsongen var det inte många som såg. Bäst räddningsprocent i SHL med 93,70. Minst antal insläppta mål per match."

Joel Widerberg