Elfte raka hemmasegern
Publicerad: 2020-02-13
Herr
Vår hysteriska form fortsätter! Vi besegrade Växjö med 4–1 vilket innebär att vi nu är upp i elva raka hemmasegrar.

Det var formstarkt mot formsvagt på Hovet i kväll.
Vi hade vunnit sju raka matcher, Växjö hade tre raka förluster och en målskillnad på 1–14 på de matcherna.
Första perioden var ingen välspelad historia, vi gjorde knappast en av våra bättre 20 minuter men var ändå det bättre laget och vann perioden med 1–0. Det var Mattias Guter som styrde in ett skott framför kassen.
Andra perioden blev inte heller någon höjdare, men vi var duktiga i special teams. Och det var just efter ett powerplay som 2–0 kom. Michael Haga spelade fram Sebastian Strandberg som pricksköt in pucken.
Efter målet gick vi ner oss, Växjö skapade en hel del chanser, men Niklas Svedberg var riktigt vass i kassen.
Tredje perioden blev bättre, spelmässigt, och bara dryga minuten in i densamma kunde Strandberg lika elegant som kyligt ge Niclas Bergfors öppet mål.
Då kändes matchen avgjord.
Men Växjö lirkade in en reducering, vilket gav matchen en viss nerv, men när smålänningarna tog ut målvakten la Patrik Berglund in pucken i öppen bur.
Segern med 4–1 innebär elva raka hemmasegrar och åtta raka segrar totalt.