Fyra juniorlandslagsspelare förlänger med Djurgården

14 maj 2021 13:00
Officiellt

Djurgården är stolta över att presentera en förlängning med Ludvig Hedström, Alex Brännstam, Pontus Johansson och Oscar Bjerselius. De tidigare skrivna junioravtalen för den talangfulla kvartetten omvandlas till A-lagskontrakt som sträcker sig till 2022.


– Alla fyra är talangfulla spelare som vi tror kan utvecklas till nästa nivå. Med det sagt ser vi dem konkurrensutsätta och tävla fullskaligt i vår herrlagsmiljö, såväl kortsiktigt som långsiktigt. Framförallt står dessa spelare för tävling, att de aldrig ger upp och har en stark karaktär, inleder Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson om spelarnas höga utvecklingspotential.

Det är med stor glädje som Djurgården kan presentera en fortsättning för kvartetten, som samtliga har meriter av spel i SHL samt juniorlandslaget. Under säsongen som gick noterade Ludvig Hedström fyra matcher i herrlaget, samt gjorde en lånesejour i Almtuna för att samla på sig rutin. Försvararen Hedström belönades även med Rolle Stoltz hederspris som främste juniorback.

Alex Brännstam gjorde även han en längre låneperiod i HockeyAllsvenskan med Vita Hästen, och spelade utöver det elva matcher i SHL. För backkollegan Pontus Johansson blev det ett framträdande i SHL, samtidigt som centern Oscar Bjerselius fanns med i Djurgårdens matchtrupp vid 30 tillfällen. Samtliga fyra får nu alltså sina junioravtal omvandlade till A-lagskontrakt, med en avtalstid fram till 2022. Djurgården ser fram emot att fortsätta utveckla och bygga för framtiden med dessa Stockholmsfostrade spelare.

Tobias Pehrsson kommenterar de fyra juniorspelarna:

Ludvig Hedström
– Ett väldigt bra fjolår såväl i vårt J20-lag som den stora ledaren, men även tiden som han medverkade i herrlaget i SHL. Ludvig hade en viktig roll i JVM, samt när vi lånade ut honom för seniorspel i Almtuna IS. Han gjorde väldigt bra ifrån sig under sin tid i Uppsalalaget samtidigt som han nu får ökad möjlighet att konkurrera sig in i vårt herrlag. Ludvig är en stabil tvåvägsback med en spets i det defensiva spelet, han älskar att tävla och har en karaktär som verkligen sticker ut. En genuin tävlingsmänniska.

Alex Brännstam
– Gjorde ett väldigt bra fjolår sett till den istid och de matcher där han representerade vårt herrlag i SHL. Vi valde att låna ut honom till Vita Hästen, mot bakgrund av mer speltid och förtroende för att växa in i seniorishockeyn än mer, vilket Alex även gjorde. Alex är en väldigt stabil tvåvägsback, med ett funktionellt och moget spel. Han älskar att utmana sig själv och har ett jävlar anamma att aldrig ge upp och tävla ända in i det sista.

Pontus Johansson
– En hög potential och spelskickligt spel som håller på att blomma ut. En offensiv, spelförande back med bra skridskoåkning och som är passningssäker, ser lösningar på isen och föder ett bra spel. En framtida SHL-spelare som utvecklas varje dag, har ett starkt psyke att flytta sina gränser och att aldrig vika ner sig. En spännande spelare att följa. Även Pontus lånades ut för seniorspel under föregående säsong, och har med det fått försmak av seniorishockeyn och står nu redo för att ta nästa kliv i sin utveckling.

Oscar Bjerselius
– Oscar är en tävlingsmänniska, som gillar att flytta sina gränser, utmana sig själv och har ett jävlar anamma som vi gillar. Ifjol bidrog Oscar i en tydlig defensiv roll, såväl i spel fem mot fem som i special teams och boxplay. Vi lånade ut Oscar enstaka matcher under slutdelen av säsongen till HockeyAllsvenskan och Upplands Väsby, för att tillgodose den istid och utrymme som behövdes för att stimulera sin utveckling än mer. Vi ser Oscar som en stabil tvåvägscenter som är stark i man-mot-man-spelet och som har defensiva styrkor i sitt spel. Ännu en spelare som vi fostrat genom vår egna verksamhet och som jag fortfarande ser en positiv utvecklingspotential i, främst vad gäller spelet med pucken.

Djurgården presenterar A-lagskontrakten med Ludvig Hedström, Alex Brännstam, Pontus Johansson och Oscar Bjerselius i samarbete med Athletic Work.