Calle Ridderwall ny lagkapten
Publicerad: 2016-11-08

Under uppehållet blev det klart att Djurgårdens kaptensuppsättning ändras. Ny lagkapten är Calle Ridderwall som assisteras av Henrik Eriksson, Markus Ljungh och Patrik Lundh (reserv).

- Calle har under säsongen varit assisterande lagkapten och växt in i rollen som ledare. I den nuvarande situationen ser vi honom som den bästa kravställaren och därför gör vi honom till lagkapten, säger Robert Ohlsson. Calle är precis som Henke noggrann i allt han gör, jobbar hårt varje dag men också väldigt duktig på att kommunicera.

Tidigare lagkaptenen Henrik Eriksson är fortfarande en del av kaptensgruppen och en av ledarna i laget. 

- Henke har inte på något sätt gjort ett dåligt jobb som kapten. Han är en pådrivare och förebild som pushar på sina lagkamrater. Det kommer han att göra även framöver. Men i det läge som vi nu har hamnat behöver vi öka kravställningen på varandra. Därför ändrar vi rollfördelningen som gör att Calle kommer att få större legitimitet som kravställare i spelargruppen. Han får också ta ett större ansvar gentemot utomstående aktörer som domare och media, säger Ohlsson.

Henrik Eriksson såg kaptensuppdraget som en ära och gör detsamma med uppdraget som assisterande lagkapten.


- Inget är större än att vara lagkapten i Djurgården. Men vi måste göra allt vi kan i nuläget för att vända den här situationen. Calle är inte bara en duktig hockeyspelare utan även en bra ledare och vi kommer fortsätta att jobba tillsammans för att vända trenden, säger Henrik Eriksson.



För nya kaptenen Calle Ridderwall är kaptensuppdraget ett vördnadsfullt uppdrag som han tar på största allvar.


- Det är ett väldigt fint uppdrag att få vara kapten i Djurgården. För mig är det viktigaste nu att vi alla ställer de krav på varandra som vi måste göra. Vi ska spela på det sätt vi tillsammans har bestämt och måste vara ansvarstagande i allt vi gör. Som lagkapten får jag ett extra stort ansvar både på isen och utanför och det ser jag fram emot att ta. Men vi är ett lag och ska vi hitta vinnarspåret igen måste alla ta ett ansvar för situationen vi har hamnat i, säger Calle Ridderwall.


 

Nästa hemmamatch: Djurgården-Frölunda torsdag 10 november klockan 19:00

Familjeläktaren

Våra populära familjebiljetter säljs från 125 kronor via difhockey.se

Aktiv sittplats

Aktiv sittplats är perfekt för dig som vill heja fram laget från Hovets kurva.

Klack

Från klacken står du upp och ger du laget stöd genom sång matchen igenom. 

Långsida

Hovets långsida bjuder på många bra platser där våra mest attraktiva sittplatser finns vid mittlinjen. 

Rabatterade medlemsbiljetter

Är du medlem i Djurgården Hockey? Då kan du ta del av våra rabatterade medlemsbiljetter från 240 kronor. 


 

 

Djurgården Hockey