Poängrekord för Davidsson som vill fortsätta i sitt målstim
Publicerad: 2017-12-19
Intervju
Jonathan Davidsson är vår senaste matchvinnare då han gjorde två mål mot Malmö i vår bortamatchen innan uppehållet. Den formen vill han behålla till i kväll mot Karlskrona.

Jonathan Davidssons två mål mot Malmö innebar att han slagit personligt poängrekord i SHL. 13 poäng har det blivit hittills - att jämföra med hans 12 poäng förra säsongen.

I kväll väntar Karlskrona på hemmapln och på torsdag Luleå i Globen. Davidsson ser fram emot båda: – Det känns jäkligt kul. Vi har två hemmamatcher den här veckan som vi ska plocka hem, säger Davidsson.

Du har varit stekhet på slutet. Kom landslagsuppehållet olägligt? – Nej, det tycker jag inte. Man laddar upp väldigt bra på ett sånt här uppehåll. Det känns ännu bättre nu, svarar Davidsson blixtsnabbt.

I och med att brorsan Marcus (Davidsson) och Axel Jonsson-Fjällby är iväg med Juniorkronorna kommer Davidsson i kväll att bilda kedjeformation med Calle Ridderwall och Linus Johansson. Inte samma spelartyper som han är van att spela med. Om det kommer gå bra? Det tror Davidsson i alla fall. – Vi hade en riktigt bra kemi på träningen i går. Båda är väldigt starka på pucken och båda har bra spelsinnen, så jag tror att vi kommer få till ett bra lir.

Det hoppas naturligtvis vi också - och det behövs - för Karlskrona är det enda laget som vi inte besegrat den här säsongen i SHL. – Vi har pratat om hur vi ska komma in i anfallszonen med fart och att vi måste in mot deras mål på ett bättre sätt. Matcherna vi spelat mot KHK har varit alldeles för målfattiga för våran del, säger Davidsson som nu vill se en ändring på det.

Joel Widerberg/Magnus Fredlund