• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Nils Ekman: "VI kommer vinna, det är jag säker på"

16 november 2017 04:40
Dam

Häromdagen kunde vi läsa om vad sportchefen Nils Ekman tycker om hur laget presterat hittills, styrkor och svagheter samt vilka spelare som vi kommer kunna se mer av framöver. Idag fokuserar vi den andra delen.


Vad för styrkor har Djurgården som lag, känslan när det inte gick så bra inledningsvis och viktigast av allt, hur förbereder man sig inför slutet av säsongen när det många uppehåll.

Vi har en kedja beståendes av Dalen, Olsson och Jakobsen som kastat in flest puckar i kassen hittills denna säsong för Djurgården, men vad för styrkor har man som lag och inte minst svagheter?
– Vår styrka är försvarsspelet som lag, målvakt, backar och hur våra spelare försvarar. Vi är väldigt svåra att göra mål på och svåra att komma in framför. Vi är järnkaminer. Ett lag som är svårt att spela mot, och det är vår styrka. Trycket och det är väl för att tjejerna tränat under en väldigt lång period, hårt och mycket som gör att de är i fysisk form för att spela hockey på hög nivå.

– När det kommer till våra svagheter så är det tyvärr att vi inte är så många spelare så att när vi får fler skador så blir vi en ännu mindre trupp. Vi har inte massa extraspelare på bänken som inte får spela, och då blir det sårbart när det är skador och att vi inte kan spela så bra som vi vill och kan, och det går förstås ut över spelet om vi rullar på för få spelare. Kan man rulla på fyra kedjor och tre backpar så kommer spelarna vara fräscha och piggare.

Ekman fortsätter,
– Om vi har fyra forwards skadade, eller fem som vi hade under en period, det är nästan två kedjor. Vi har inget farmarlag och ingen sån organisation så vi fick göra det bästa av situationen då och kommer göra likadant framöver. Men det är ett dilemma, kan vi ha något samarbete i framtiden så kanske det löser sig.

"Lättare att vända en trend när man förlorar"

Det såg väldigt tunt ut inledningsvis ska vi väl vara ärliga och säga, hur resonerar och tänker man som sportchef när det såg ut som det gjorde och mästarna inte presterade som man kanske hoppades och förväntades göra?
– Inte så illa. Vi spelade många matcher mot Modo, Linköping och Luleå och alla utom en match, Linköping borta när Hanna Olsson fick sitt matchstraff i början så hade matcherna lika gärna kunna sluta med vinst för oss. Vi spelade med jättekort manskap och vi spelade jämt med de andra topplagen. Jag kände väl snarare när vi låg 8 i tabellen eller vad det var att vi är nära toppen och vi har 6 spelade skadade.

– Jag kände mig egentligen glad över prestationen de spelarna som spelade, sedan att vi kommer komma till slutspel, att vi kommer klättra och kommer vinna det är jag helt säker på. Jag tar hellre en förlust där vi ser väldigt många bra beteende och känner att det här bygger vi på, än att vi snubblade in, blivit utspelade och klarat oss på en fantastisk målvakt och vunnit med uddamålet.

– Man vill spela bra med bra beteende som leder till att man vinner. Det är lättare att vända en trend att man förlorar när det är bra spel än att vända en trend att man vinner med dåligt spel. Då sprider sig dåliga vanor, som man får väldigt svårt att hantera i slutändan. Att vi förlorade så pass många matcher i början, att vi med så kort manskap och att vi var så nära att vinna som vi var det är inga problem.

Är det några spelare på väg in? Nej inte just nu.

Nu är det uppehåll, och sedan väntar fortsatt några matcher innan juluppehåll och inte långt därefter OS-uppehåll - vad blir viktigt att tänka på när det är många och långa uppehåll?
– Att tränare och spelare varje dag gör sitt allra yttersta på träningarna för att det kommer i mycket större mån vara träningarna som utvecklar och gör oss redo för slutet på säsongen. Annars i vanliga fall när det är stadigt matchande och inte så mycket uppehåll så analyserar man matcherna och de som kommer, men nu när det är extrem långa uppehåll kommer träningen som blir avgörande.

– Det är spännande, det är väldet sällan det blir såhär. Jag har aldrig varit med ett schema som är så stora hål som det är den här vintern, någonsin.