Tvåvägsback till Djurgården
Publicerad: 2017-05-02
Nyförvärv
Backen Jesper Pettersson från Philadelphia Flyers organisation har skrivit ett 2-årskontrakt med Djurgården.

Pettersson är ursprungligen från Flemingsberg men flyttade som 16-åring till Linköping. 2012 debuterade han i SHL där det totalt blev 62 matcher. Under den tiden tiden blev det även 48 juniorlandskamper.
– Jesper är en rörlig, hårt arbetande tvåvägs-spelande back som precis som Tom Nilsson gillar att spela rejält och fysiskt i närkampsspelet. Vi tycker att Jesper besitter bra utvecklingsbara grunder för att kunna bli en bra tvåvägsback av hög klass, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Aggressiv tvåvägsback

2014 draftades Pettersson av Philadelphia Flyers. Till efterföljande säsong flyttade han också över till Flyers farmarlag Lehigh Valley Phantoms. Totalt blev det 75 AHL-matcher och även 101 matcher i ECHL-laget Reading Royals.
– Jag är en tvåvägsback som gillar att spela aggressivt och smälla på även om jag kanske inte är den största spelaren. Sedan älskar jag att tävla.

– Jag blev draftad av Philadelphia Flyers och har spelat i deras farmarlag där i tre år. Första åren spelade jag i AHL men sen har det även blivit spel i ECHL och Reading Royals.

I Djurgården återförenas han med huvudtränare Robert Ohlsson som han hade som assisterande tränare i Sveriges U20-lag för några år sedan.
– Jag känner ”Robban” sen innan. Det är en väldigt skön person som älskar att tävla och ogillar att förlora. En som är lätt att prata med och som är en riktigt bra tränare, säger Jesper Pettersson.

{!B}

Djurgården Hockey