Nästa vecka väntar läger på Bosön
Publicerad: 2018-05-23
Nyhet
Just nu är det individuell träning som står på schemat. Nästa vecka samlas laget för gemensamma träningspass ute på Bosön.

Spelarna laddar för fullt inför kommande säsong. En del spelare tränar under Jimmie Ölvestads ledning på Hovet - medan en del har individuella träningsprogram.

Hur ser upplägget ut den här säsongen?
– Det blir två läger. Ett nu nästa vecka och sedan ett veckan efter midsommar då vi samlar ihop gruppen och tränar tillsammans. Det är bra för gruppen att bo ihop och vara därute med bra faciliteter. Man härdas tillsammans under några dygn, säger Jimmie Ölvestad.

– Det blir jobbigt därute. Så enkelt är det. Det ligger närmare 6 timmars träning per dag. Det är ofta nästan mer mentalt än fysiologiskt för vissa.

Hur har veckorna sett ut hittills med de som tränat med dig på Hovet?
– Det har gått fint och grabbarna har kört. Vi har haft ganska korta men intensiva pass. Mot slutet av veckan är de slitna både fysiskt och mentalt efter att man krämat ur allt de har. Det är en tuff period nu, den är grisig.

Nästa vecka väntar som sagt Bosön där det brukar bli pass både inomhus och utomhus. Jimmie Ölvestad har varit med i tre säsonger och ser man till hans medverkan är solfaktor 30 ett hett tips.
– Under alla år jag varit med, har det bara varit en enda regnig dag på Bosön. Sen är ju fördelen på Bosön att man kan vara både inomhus och utomhus beroende på vädret.

14 grader regn, kör ni utomhus ändå?
– Jag undviker faktiskt att vara utomhus då eftersom det lätt blir det halkigt och man villl ju inte ha en stukad fot. Men duggar det, då är vi ju ute. Pratar vi regn….då ska det vara hällregn. Sen tror jag att om vi bett dem springa i regn så hade de sprungit i regn….

– Men jag vill ha kvalitet på träningen, avslutar Jimmie Ölvestad.

Joel Widerberg
Huvudpartners