Matchdag: Djurgården vs MoDo
Publicerad: 2021-11-19
SDHL
Det har blivit dags för en efterlängtad matchdag och för omstart i SDHL efter uppehållet. Ikväll kliver Djurgården ut i hemmaborgen, där seger ger hugg uppåt i tabellen. Motståndet är MoDo och sportchef Johan Schillgard talar här upp matchen.

Landslagsuppehållet är över. Ikväll är Djurgården tillbaka i spel på SDHL-isen och i återstarten kliver man ut på Hovets blanka is. Klockan 19:30 släpps pucken i mötet med MoDo, en intressant duell som Stockholms stolthet står redo för.

– Det är alltid skönt att starta om. Sen är det en tuff period som väntar för oss, precis som för många andra lag. Vi har dessutom flyttat en del matcher och det innebär att vi har rätt många matcher på kort tid, berättar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

– Det gäller att vi spelar smart, är noga i det som vi gör och försöker vara så effektiva som möjligt. Det är så pass tighta matcher att det inte går att chansa. Men det ska bli kul med matcher igen, tjejerna är taggade och vi har eventuellt endast något frågetecken.

Senast som Djurgården spelade var söndagen 31:a oktober, då laget gick segrande ur ett tufft derby mot SDE. Siffrorna stannade då vid 4-1 och var en skön revansch efter förlust mot AIK dagen innan. Efter derbyhelgen och framåt har spelartruppen tränat på, samtidigt som vissa spelare varit iväg på landslagsspel.

Nu väntar återstart av seriespelet, som hunnit nästan halvvägs in. Med 15 spelade matcher placerar sig Djurgården som sexa i tabellen. Stockholms stolthet står på 22 poäng och närmast uppåt återfinns just MoDo med 27 poäng, vilket gör kvällens möte extra viktigt.

– Precis, vi har en match mindre spelad dessutom. Det var en jämn fight däruppe senast där Wilma gjorde en jättebra insats i mål. Jag tycker att MoDo spelar en rolig hockey, de har en hel del unga svenska spelare. Så visst är det en viktig match där vi kan hänga med uppe i toppen och samtidigt skapa utrymme nedåt i tabellen, kommenterar Schillgard.

Hannes Feldin