Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Matchdag: Djurgården vs MoDo

19 november 2021 09:00
SDHL

Det har blivit dags för en efterlängtad matchdag och för omstart i SDHL efter uppehållet. Ikväll kliver Djurgården ut i hemmaborgen, där seger ger hugg uppåt i tabellen. Motståndet är MoDo och sportchef Johan Schillgard talar här upp matchen.


Landslagsuppehållet är över. Ikväll är Djurgården tillbaka i spel på SDHL-isen och i återstarten kliver man ut på Hovets blanka is. Klockan 19:30 släpps pucken i mötet med MoDo, en intressant duell som Stockholms stolthet står redo för.

– Det är alltid skönt att starta om. Sen är det en tuff period som väntar för oss, precis som för många andra lag. Vi har dessutom flyttat en del matcher och det innebär att vi har rätt många matcher på kort tid, berättar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

– Det gäller att vi spelar smart, är noga i det som vi gör och försöker vara så effektiva som möjligt. Det är så pass tighta matcher att det inte går att chansa. Men det ska bli kul med matcher igen, tjejerna är taggade och vi har eventuellt endast något frågetecken.

Senast som Djurgården spelade var söndagen 31:a oktober, då laget gick segrande ur ett tufft derby mot SDE. Siffrorna stannade då vid 4-1 och var en skön revansch efter förlust mot AIK dagen innan. Efter derbyhelgen och framåt har spelartruppen tränat på, samtidigt som vissa spelare varit iväg på landslagsspel.

Nu väntar återstart av seriespelet, som hunnit nästan halvvägs in. Med 15 spelade matcher placerar sig Djurgården som sexa i tabellen. Stockholms stolthet står på 22 poäng och närmast uppåt återfinns just MoDo med 27 poäng, vilket gör kvällens möte extra viktigt.

– Precis, vi har en match mindre spelad dessutom. Det var en jämn fight däruppe senast där Wilma gjorde en jättebra insats i mål. Jag tycker att MoDo spelar en rolig hockey, de har en hel del unga svenska spelare. Så visst är det en viktig match där vi kan hänga med uppe i toppen och samtidigt skapa utrymme nedåt i tabellen, kommenterar Schillgard.