Philip Holm kvar i Djurgården
Publicerad: 2013-04-12

Philip Holm väljer att stanna i Djurgården även nästa säsong. Holm, 21, var förra säsongen en av de mest framträdande backarna i laget.
- Det är väldigt skönt att ha tagit det här beslutet, säger Philip Holm.


Sportchefen Challe Berglund har nu sju backar under kontrakt och är väldigt nöjd med fredagskvällens besked.

- Vi är väldigt glada över att Philip är kvar. Han tog stora steg förra året och vi tror att han kommer ta ytterligare steg. Nästa säsong kommer han att vara en av våra ledande backar. Dessutom är det skönt att höra att Philip har en sansad inställning till sin karriär och inte har bråttom iväg. Det är bra för hans utveckling att stanna kvar i Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund.

Philip Holm har tidigare spelat i Djurgårdens ungdomslag men även hunnit med spel i Nackas junior- och A-lag. 2010 återvände han till Djurgården och tog säsongen efter en plats i A-laget. Den gångna säsongen tog han en viktig roll och hade bäst plus/minus av samtliga spelare i laget. 

- Jag kände att det var bäst för min fortsatta utveckling att vara kvar i Djurgården och försöka ta upp laget till Elitserien. Jag tror att jag får en så pass stor roll och det är viktigt för min utveckling. Då är det bättre att stanna kvar än att redan nu ta steget till Elitserien. Jag har inte bråttom att spela där, säger Holm.

Philip Holm fick under säsongen Rolle Stoltz hederspris för bästa seniorback i Djurgården. Priset delas varje år ut av tränarna i A-laget.

Djurgården Hockey