Förlust i förlängningen mot Leksand
Publicerad: 2020-01-25
Dam
Fjärde och sista mötet mot Leksand under grundserien stod på agendan idag och senast vi var på besök i Tegera Arena slutade det med 6-0 vinst till oss. Det blev inte så denna gång, efter förlängningen vann Leksand.

Idag inledde vi matchen med ett tidigt mål signerat Josefine Jakobsen, ett rappt avslut på eget håll som gav oss ledningen.

Efter att ha klarat av ett numerärt underläge kunde vi vända spelet och Alice Östensson gick på mål i ett försök att utöka ledningen, men som kunde räddas av Leksands målvakt. Istället skulle vi kort därefter få med oss en utvisning och med facit från förra matchen så fanns en god möjlighet till mål i powerplay.

Så blev det inte utan Leksand lyckades hålla sin box och få ut pucken som gjorde att vi inte lyckades komma på mål tillräckligt. Vi lyckades styra större delar av första perioden och vi släppte in Leksand så pass att de kom till några direkt farliga lägen. Vi avslutade perioden och gick pausvila med powerplay.

Vi startade sedan andra perioden i pp men något mål blev det inte. Istället fortsattes det med utvisningar som präglade perioden och till viss del lägen både för Leksand att kvittera men också för oss att utöka ledningen.

Med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden skulle dock nästa mål i matchen komma, till vår favör och det signerades vår lagkapten Andra Dalen.

Det var ett Leksand som kom ut i tredje perioden som försökte med all rätt att komma till en reducering. Efter flertalet chanser och 12 minuter in kom också det. Och sekunderna senare kom också kvitteringsmålet.

Matchn kom att gå till förlängning och det skulle inte dröja länge, 1 minut och 6 sekunder in skickar Leksand in pucken och tar extrapoängen.