Alexander Fällström tillbaka i DIF
Publicerad: 2014-10-22

Tidigare djurgårdsjunioren Alexander Fällström, 24, återvänder till Djurgården från Bostons farmarlag Providence Bruins.

Fällström har under den nuvarande och de två föregående säsongerna spelat i Providence. Redan 2007 lämnade han Djurgården för spel i USA. Han gjorde bland annat fyra säsonger för Harvard University.

- Det är kul att Alexander är tillbaka i Djurgården. Vi har haft en dialog under en ganska lång tid efter collegehockeyn och de två senaste åren i farmarlaget. Han kände att det var läge att ta ny sats i karriären och fortsätta utvecklas här, säger Djurgårdens vice VD KG Stoppel.

KG Stoppel vet sedan tidigare vilken typ av spelare Fällström är men har också följt honom under de senaste åren.

- Det är en spelare med enormt bra karaktär. Han har både tyngd och skills. Han är en pusselbit som kan utveckla den befintliga truppen. Vi har varit över och sett Alexander i Providence och ser att vi kan använda honom på ett annat sätt som passar hans spel bättre. Vi ser en annan kapacitet i honom, säger Stoppel.

Fällström landar vid lunchtid och kommer att undersökas av Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson. Vid godkänd läkarundersökning skrivs ett kontrakt som gäller för resterande del av denna säsong samt 2015/2016.

Djurgården Hockey