Djurgården och Haninge Anchors i samarbete
Publicerad: 2017-06-29
Dam
För att stärka möjligheterna till spelarutveckling inleder Djurgården och Haninge Anchors ett samarbete på dam- och flicksidan.

Både Djurgården Hockey i SDHL och Haninge Anchors i division 1 arbetar för att stärka damhockeyn och detta är ett led i den satsningen. Det nya samarbetet kommer att gynna båda parter och framförallt spelare som ges möjlighet till mer speltid.

– Det här är ett viktigt led i de ambitioner vi har med att utveckla dam- och flickhockeyn i Stockholm. Dels vill vi skapa fler bra alternativ på seniornivå men också att fortsätta arbetet med att utveckla och bredda flickhockeyn. Haninge har en väl fungerande och strukturerad verksamhet som kompletterar oss bra i den verksamhet som vi bedriver, säger Djurgården Hockeys vice VD K-G Stoppel.

– Förutsättningarna för tjejer som spelar hockey måste bli bättre och detta är ett steg på vägen. Vår vision är att erbjuda tjejer dom bästa förutsättningarna för att utvecklas och det här blir en fantastisk plattform hela vägen från hockeyskolan till SDHL. Djurgården ger bra förutsättningar för tjejer på yttersta eliten att bedriva sin idrott seriöst samt strävar efter samma långsiktiga mål som oss, att tjejer som spelar hockey ska få minst lika bra förutsättningar som killar, säger Kristoffer Vidmo, Sportchef Haninge Anchors.

Samarbetet innefattar
· Utbyte på seniornivå där dels spelare från Haninge ges möjlighet till träning med Djurgården samt att djurgårdsspelare i behov av matchtid ges möjlighet till detta Haninge.

· Samarrangerade clinics på juniornivå där vi skapar ytterligare utvecklingsmöjligheter för tjejer i åldern 13-18 år.

· World Girls’ Ice Hockey Weekend kommer att arrangeras med ett gemensamt program: en dag på Hovet (7 oktober) och en dag i Haninge (8 oktober)

· På flicknivå sker samarbetet mellan Haninge och Djurgårdens gemensamma flickverksamhet tillsammans med Brinkens IF. Utbytet bygger både på verksamhet vad gäller erfarenheter i det dagliga arbetet samt nyrekrytering.

· Djurgården Dam kommer att spela match i Haninge.

Djurgården Hockey och Haninge Anchors