"Kära djurgårdare, tack för de här säsongerna"
Publicerad: 2021-04-26
Henrik Eriksson lämnar Djurgården efter totalt tolv säsonger och 598 spelade matcher. Här skriver "Hank" ett avslutande tackbrev, ett brev som går ut till samtliga djurgårdare.

Jag växte upp med att heja på Djurgården och har följt hockeyn sedan jag var fem år gammal. När jag fick chansen att börja hockeygymnasiet och spela för juniorlaget i Djurgårdens IF kände jag mig därför väldigt stolt. Sedan den dagen har jag fått lära mig otroligt mycket. Närheten och känslan som jag har fått av er fans har givit en så stor portion energi att det alltid har gått att vrida ur de sista krafterna. Oavsett utgång i matcherna.

Det är med största värme som jag nu vill tacka er för allt stöd som ni har givit mig och övriga i laget under de här åren. Just den säsong som vi har lämnat bakom oss har varit speciell. Min förhoppning är att det snart är dags för er att sjunga högt inne på Hovet igen. Det är tack vare er som vi har kunnat bärga många härliga vinster och poäng till föreningen.

Det har varit en stor ära för mig att ha fått spela inför er och att ha fått representera DIF. Fans, funktionärer, ledare och medspelare - tack för de här säsongerna.

Som alltid, fortsätt framåt – full fart framåt!

Henrik Eriksson