"Vår ambition är att vara ett föredöme bland andra ungdomsverksamheter i Storstockholm där vi genom samverkan med andra föreningar kan bidra till ett starkare och sundare klimat för våra ungdomar i deras utveckling."

- Jonas Jansson, sportchef Djurgården Hockey Ungdom   

Vinterhockeyskolan

För dem som är nya eller varit med under en säsong är tiderna kl 16.00 på tisdagar och kl 10.00 på lördagar.

För de som varit med två säsonger är det tisdagar kl 17.00 och lördagar kl 11.00
Vi har även en separat tjejtimme på lördagar kl 12.00-13.00

I Djurgården är alla barn välkomna, oavsett bakgrund, kön eller etnicitet. Vi har inget krav på förkunskaper utan vi lär oss att åka skridskor tillsammans under passen. De tre första passen är att anses som prova på-pass och är gratis att deltaga på. Vi har ett begränsat antal låneutrustningar (startkit, exklusive skridskor) till våra hockeyskoledeltagare.

Läs mer

Flickhockeyskola

Börja spela ishockey med Djurgården Hockey och Brinkens IF! Vi riktar in oss på tjejer upp till 10 år men i övrigt finns inga krav vad gäller förkunskaper.

Vi har en separat tjejtimme på lördagar kl 12.00-13.00 i Mälarhöjdens Ishall Myren.

Flickhockeyskolan är till för att tjejer ska få uppleva glädjen på isen, lära känna nya kamrater, lära sig åka skridskor och få ett livslångt intresse för ishockey.

I flickhockeyskolan är tjejerna i centrum. Våra ledare, som är utbildade för Tre Kronors Hockeyskola för flickor via Svenska Ishockeyförbundet, presenterar skridskoåkningens grunder samt spelet med klubba och puck på ett lekfullt och roligt sätt. Allt sker på barnens egen nivå.

Vi välkomnar även föräldrar att delta på isen under träningarna, framför allt i början tills barnen lärt känna ledare och de andra barnen.

Vi startar upp i september i Mälarhöjdens Ishall (Myren).

Läs mer