• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec

Välkommen till säsongen 2016/2017

ACKREDITERING

Vi har två olika ackrediteringar som gäller på våra hemmamatcher.

1. Säsongsackrediteringar

2. Matchackrediteringar

Ackrediteringar ska ske senast klockan 10:00 på matchdagen. Plats kan ej garanteras till de som ansöker om matchackrediteringar.

Ackrediteringar görs senast 10.00 på matchdagen till [email protected].

Ackrediteringar ges endast till arbetande journalister och fotografer som har uppdragsgivare för aktuell match. Uppdragsgivaren ska skicka in ackrediteringsförfrågan.

Förtur ges till större medier.

Frilansjournalister- och fotografer ackrediteras inte till våra matcher såvida de inte har ett specifikt uppdrag från en uppdragsgivare. Uppdragsgivaren ska skicka in ackrediteringsansökan.

Ansökningar sker endast via e-post till [email protected] 

PRESSENTRÉ

Hovets pressentré är belägen på kortsidan mot Nynäsvägen bredvid entré 11. 

Globens pressentré är belägen bredvid entré 4, mitt emot Globen Shopping.

PRESSRUM

Pressrummet i Hovet är beläget på entrénivå vid sektion A24 (spelarbåssidan). Pressläktaren är rakt ovanför pressrummet. Efter matchens slut finns ett arbetsrum på isnivå tillgängligt, vilket är samma rum som används till presskonferensen. Observera att detta inte är tillgängligt före eller under matchen.

Pressläktaren i Globen är belägen på mittenetaget, längst upp på sektion B23. Efter att du gått in i pressentrén ligger pressläktaren på motsatt sida. Gå till höger - vid entré 6 på kortsidan tar du rampen upp en våning - gå sedan vidare till B23 och upp för läktaren.

INTERNET

Trådlöst internet finns tillgängligt på våra matcher. I Hovet används MEDIA-nätverket och inloggningsuppgifter fås på plats. I Globen används ett annat nätverk och information om vilket samt inloggningsuppgifter får man på plats.

PRESSKONFERENS

Presskonferensen på Hovet sker i rummet “Bösses” som är beläget på isnivå. I spelargången tar man första höger och går sedan rakt fram. Be pressvärdarna om hjälp så visar de vägen dit.

Presskonferens i Globen sker i fotografrummet “Loge 1” i anslutning till mixed zone. Från pressläktaren kommer du hit genom att ta trapphuset direkt från pressläktaren två våningar ner. När du kommit längst ner går du rakt fram genom dörren till det runda blå trapphuset. Gå längst ner i trapphuset så kommer du direkt till mixed zone.

OMKLÄDNINGSRUM

Omklädningsrummet är endast öppet för CMore före och efter match enligt avtal med SHL. Intervjuer med övriga medier sker senast från och med fem minuter efter att sista spelare kommit till omklädningsrummet. Be en pressvärd om en spelare så plockar vi ut spelaren så snart som möjligt. Om flera skrivande medier vill intervjua samma spelare ber vi er göra intervjun samtidigt.

I Globen görs intervjuerna i mixed zone efter att spelarna kort samlats i omklädningsrummet.

TV-intervjuer måste göras vid en SHL-backdrop.

Förtur för intervjuer ges i turordning enligt SHL:s riktlinjer.

1. CMore

2. Sveriges Radio

3. Sveriges Television

4. TV4

5. Aftonbladet

Observera att endast CMore får göra intervjuer före matchstart, på isen samt i pauser. Inga intervjuer sker på vägen till omklädningsrummet.

FOTOGRAFER

Ackrediterade fotografer tilldelas plats på antingen isnivå eller läktare. Önskemål om placering skickas så tidigt som möjligt till informationsansvarig men kan inte garanteras.4

Placeringar

6 st platser uppdelat på 2 fotobås

3 st centrerade läktarplatser

Det är även tillåtet att fotografera runtom sargen.

Regler för fotografer

• Fotografer i fotobåsen måste bära hjälm. Ett fåtal lånehjälmar finns.

• Mittenbåset är reserverat för sändande tv-bolag. Eventuell fotografering därifrån görs efter överenskommelse med tv-bolaget.

• Inga väskor eller trebensstativ är tillåtna i läktaröppningarna.

• Blixt får inte användas.

PARKERING

Vi har ingen pressparkering utan hänvisar till ordinarie parkeringar i Globenområdet.

TRANSPORT

Från Arlanda tar det ca 20 minuter med Arlanda Express till Stockholms Central. Med taxi tar det ca 30-40 minuter till Hovet beroende på trafiksituation.

Från Stockholms Central tar du tunnelbanans gröna linje 19 till station Globen.

Taxi Kurir 08-300 000

Taxi Stockholm 08-150 000

TRÄNINGAR

Våra träningar är öppna för medier och vi hänvisar före-matchintervjuer till dessa. Entré sker genom Globen Gate på Arenavägen 35. Var beredd att uppvisa presslegitimation. På matchdagar tillåts inga intervjuer med tränare eller spelare, vare sig på plats eller via telefon. På matchdagar i Globen är träningarna stängda för media.

Intervjutiden sträcker sig till cirka 15 minuter efter att spelaren klivit av isen. Intervjuer görs vid isen om inget annat är överenskommet med spelaren.

TELEFONINTERVJUER

Telefonnummer till spelarna finns tillgängliga via SHL:s mediaguide. Om numret inte finns, kontakta informationsansvarig för intervjuförfrågningar. 

Vi ber er respektera tider och endast ringa spelarna under kontorstid.

Efter matcher hänvisar vi intervjuer till matcharenan. Om det inte är möjligt gör spelarna sitt bästa för att svara i telefon. Skicka gärna ett sms med namn och arbetsgivare om du inte får svar. Vänligen respektera även tiden för telefonsamtal efter match. Ring inte senare än en timme efter avslutad match.

INTERVJUFÖRFRÅGNINGAR

För längre intervjuer och reportage, kontakta informationsansvarig Mattias Lönngren 076-772 63 95 för att boka in tid.