2020-

Säsongen ställdes in i förtid

Säsongen 2019/2020 var året vi skulle ta revansch för det missade guldet.
Vi hade ett lag på pappret som gjorde oss till förhandsfavoriter.
Bland andra Marcus Högström hade återvänt till klubben och vi hade också värvat förre NHL-stjärnan och OS-forwarden Patrik Berglund.

Men även den här säsongen hemsöktes vi av skador. Tidigt på säsongen bröt vår lagkapten Jacob Josefson foten, och allt som oftast fick vi fylla truppen med juniorspelare.
Därmed blev hösten tuff och vi slogs på undre halvan av tabellen.
Men när de skadade spelarna sakteligen började tillfriskna och förstärka laget kom också segrarna. Efter nyår var vi ligans formstarkaste lag och slog också tidernas klubbrekord i antalet vinster i rad på hemmaplan.
Vi var uppe i 16 raka när grundserien summerades och vi tog den sjätte och sista platsen i tabellen som betydde säkrad kvartsfinalplats.

Men samtidigt som SM-slutspelet stod runt hörnet, och vi började känna guldvittring, spreds coronaviruset över världen. Regeringen tog beslut att förbjuda folksamlingar med över 500 personer och SHL valde följdriktigt att spela den sista omgången inför tomma läktare.
Sedan följde ovissa dagar.
Viruset hade utvecklats till en pandemi och hela världen lamslogs.
Idrottsevenemang ställdes in, landsgränser stängdes, länder sattes i karantän och regeringen uppmanade Sverige att jobba hemifrån.
Till slut fanns ingen annan utväg att avsluta hockeysäsongen 2019/2020.
SM-slutspelet och kvalspel ställdes in och allt det vi sett fram emot var över innan det ens hunnit börja.