Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks föll med uddamålet i Stockholm

20 februari 2019 21:19

Det blev inte fjärde raka segern mot Djurgården. Redhawks fick det inte riktigt att stämma, men var ändå nära att hämta upp ett tvåmålsunderläge i slutminuterna. Max Görtz, som sköt reduceringsmålet, var också närmast att kvittera - men det vill sig inte.


Det grinade emot för Redhawks på Hovet i kväll. Efter en ganska bra matchöppning var det ändå Djurgården som öppnade målskyttet. Ett erkänt vasst powerplay levererade när de fick chansen för första gången. Den notoriske målskytten Emil Bemström svarade för en karbonkopia på det mål som han ofta gör.

Med målet så vägde också matchen över i Djurgårdens favör. Hemmalaget fick till längre anfall och skapade de hetaste chanserna.

Till andra kom Redhawks ut betydligt bättre igen. Efter knappa sex minuter visade skottstatistiken 6-0 i Redhawks favör och Djurgården tvingades nyttja sin time out. Den gav också ett break och Redhawks kraftiga övertag bedarrade.

Trots det var det ändå nära kvittering ett par gånger om. Därför kom det som en kalldusch när Djurgården dubblade ledningen en minut före pausvilan.

Redhawks fortsatte ändå att jobba vidare för att få närkontakt. Det smällde i målramen vid tre tillfällen under matchen och pucken dansade även på mållinjen några gånger.

I ett sent powerplay laddade Max Görtz stora bössan och direktsköt en reducering. Den gav blodad tand och samme Görtz fick också det stora kvitteringsläget med bara 20 sekunder kvar. Men träffen blev inte ren och pucken förmådde inte att ta sig hela vägen över den där mållinjen.

Istället blev det en sur uddamålsförlust för Redhawks, som fortsatt är på rätt väg efter de två raka segrarna som föregick kvällens match.

På lördag är Redhawks tillbaka på hemmaplan igen, när fjolårets SM-finalist Skellefteå kommer på besök. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Djurgården vs. Redhawks 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

7:57 1-0 Emil Bemström (Hultström, Strandberg) PP1

39:00 2-0 Niclas Bergfors (Eriksson, Hultström)

56:19 2-1 Max Görtz (Lerby, Komarek) PP1

Skott: 33-28 (12-6, 9-8, 12-14)
Publik: 5 508 personer (Hovet)