• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Tidigt mål frälste HV71 i Ericsson Globe

26 december 2018 17:45
#DIFHV71

Simon Öneruds ledningsmål efter dryga minuten visade sig bli avgörande. HV71 stod för en stark insats i Ericsson Globe på annandagen när smålänningarna, med en glödhet Jonas Gunnarsson i målet, nollade Djurgården och plockade med sig full pott hem till Jönköping.


Inför välfyllda och kokande läktare i Ericsson Globe var det Djurgården som inledde med piggast ben hemma mot HV71. Det var dock gästerna från Småland som skulle sätta sig i förarsätet efter dryga minutens spel, när Joakim Andersson dumpade ner pucken i sarghörnet innan Robin Figren hittade fram till Simon Önerud. Önerud satte distinkt 0-1-pucken och HV71 i förarsätet - i en period som var minst sagt känsloladdad. Två matchstraff - ett på vardera lag - delades ut och de totala utvisningsminuterna för de båda lagen, efter diverse tumult och gruff, landade på 27-39 efter den första perioden. På tavlan stod det dock fortsatt 0-1 i bortalagets favör.

– Jag tycker att vi kommer ut med intensitet och checkar på dem bra. Jag tycker att det är vi som för spelet. Det krävs att vi blir mer fokuserade i avsluten och verkligen vill trycka dit pucken när chansen kommer, sade Djurgårdens Jonathan Davidsson i pausen.

Ljungh med spiken i kistan

Känslorna var något svalare i den andra perioden - men Djurgårdens jakt på kvittering växte sig desto starkare. Stockholmarna skapade tung press mot HV71, som stundtals endast fick chippa ut pucken innan hemmalaget åter kunde gå till attack. Trots pressen och det stora skottövertaget höll dock smålänningarna undan och hade fortsatt en uddamålsledning in till den tredje.

Simon Öneruds ledningsmål efter dryga minuten visade sig bli avgörande. HV71 kom ut klart starkare till en början, innan Djurgården återigen började att ta över. Bägge lagen utnyttjade sin timeout under den första halvan av den tredje akten och det var länge en kamp där framförallt HV71 fick stå emot den tunga pressen. Trots 41 skott på Jonas Gunnarsson höll dock gästerna undan, när Markus Ljungh till slut kunde sätta spiken i kistan i det tomma målet mot sin gamla klubb.

– Det var fantastiskt skönt. Djurgården kommer ut starkt i första och har såklart bra stöd av publiken här i Globen. Vi hade gärna stått upp bättre, men jag tycker att vi verkligen krigar på något fantastiskt. En seger in på krigarkontot, summerade målvaktshjälten Jonas Gunnarsson för C More.

Se highlights från matchen här!